Полковник прогуляв війну. Не прогуляти б державу, – ЗМІ про Гриценка

Новини 15 Березня, 2019 122

Екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко

Один з найцікавіших твістів цьогорічної виборчої кампанії – об’єднання кількох завідомо непрохідних кандидатів навколо «першого непрохідного» Анатолія Гриценка. Про це пише Леополіс.

Зокрема, йдеться про львів’ян Андрія Садового та Дмитра Добродомова, які знялися на користь нібито головної надії всіх демократичних сил країни. І хоча особистий рейтинг цих двох політиків разом не виходить за рамки арифметичної похибки, тренд існує.

А от чи є колишній міністр оборони головною надією демократії, не дадуть відповіді навіть безсмертні Ільф з Петровим. Кадровому військовому, який жодного дня не був на фронті за п’ять років війни, буде щонайменше некомфортно в кріслі верховного головнокомандувача. Чи визнає його армія? Не дивно, що в мережі, крім «першого непрохідного» почав гуляти новий термін – «полковник, який прогуляв війну».

Компетентність пана Гриценка також викликає сумніви. Може, і краще, що він виявився «прогульником». Гриценко би нам накерував військом! Як це було вже свого часу, коли міністр оборони розпродавав танки й інше стратегічне військове майно за демпінговими цінами.

Тому угода полковника із Садовим, що складається лише з одного пункту «бути чесним», видається вишуканим галицьким тролінгом з боку мера Львова. Пан Садовий має власне уявлення про чесне господарювання, це вам будь-який «маленький ісусик» підтвердить.

Повертаючись до питання компетентності. Нещодавно Гриценко заявив, що СБУ перешкоджала його зустрічі з виборцями в Маріуполі, оголосивши там найвищий – «червоний» – рівень терористичної загрози. Про те, що «червоний» рівень діє там із серпня 2016 року, кандидат тактично не згадав. У відповідь у спецслужбі покрутили пальцем біля скроні: «Колишній міністр оборони та претендент на посаду верховного головнокомандувача мав би розуміти важливість таких заходів для національної безпеки. Тим паче, що проведення навчань не потребувало скасування його зустрічі з виборцями».

P.S. Днями з друку вийшов партійний листок Гриценка із шикарним заголовком «Нас об‘єднує любов до України, а не ненависть до ворогів».

Дуже креативно. Особливо для родичів та близьких 13 тисяч українців, що загинули, боронячи країну. На тій самій війні, яку полковник прогуляв. Не прогуляти б державу.

Коментарі

Позначки: