Поліція продовжує шукати Шарія: він у розшуку понад 7 років

Новини 16 Листопада, 2019 321
Поліція продовжує шукати Шарія: він у розшуку понад 7 років

Поліція продовжує шукати Шарія: він у розшуку понад 7 років

Поліція не скасовувала і досі продовжує розшук скандального відеоблогера Анатолія Шарія. Про це йдеться у даних у базі Міністерства внутрішніх справ щодо осіб, які переховуються від органів влади, пише “Варта1” посилаючись на “ТСН”.

Зазначається, що розшуком Шарія займається Солом’янське управління поліції Києва. Він зник із поля зору правоохоронців 7 лютого 2012 року. Проросійського відеоблогера розшукують у провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про злочин) КК України.

Більше того, йому вже заочно обрали запобіжний захід — у вигляді утримання під вартою.

Своєю чергою, Шарій в ефірі каналу “112 Україна” повідомив, що Генпрокуратура підготувала йому нову підозру. Її виписали у справі, в рамках якої Шарій перебував у розшуку в Україні від 2011 року. У квітні цього року суд постановив відправити справу на дорозслідування і зняти Шарія з розшуку.

Після цього, за інформацією Шарія, генпрокурор Руслан Рябошапка доручив зайнятися цією справою прокурору Києва.

“І цю справу не реанімують, ні! Виписують нову підозру. У справі є свідчення, які говорять, що не відбулося нічого. Не було завдано шкоди, що не було порушено громадський порядок. Слідство у цій справі проведено, але прокуратура оголошує мені нову підозру за тією самою статею, за тією самою справою, в якій немає нічого”, — заявив Шарій.

Як відомо, Анатолія Шарія звинувачують у хуліганстві із застосуванням зброї. Стрілянина, про яку йдеться, сталася у Києві ще в травні 2011 року в одному із фастфудів. Було порушено дві кримінальні справи — за хуліганство, а згодом 2012 року блогера оголосили в розшук. 2013-го стало відомо, що Шарій отримав статус політичного біженця у Литві та не може бути виданий Україні.

У квітні 2019-го Шевченківський районний суд Києва не задовольнив прохання прокурорів про екстрадицію, скасував розшук і заочний арешт відеоблогера Анатолія Шарія та відправив його справу на додаткове розслідування в прокуратуру. У відповідь, у Київській прокуратурі заявили, що оскаржать рішення скасувати розшук та арешт Шарія.

Коментарі

Позначки: , ,