Поліцейські затримали водія автоцистерни причетного до смертельної ДТП на Городоччині

Новини 03 Січня, 2019 119

Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Внаслідок ДТП у Городоцькому районі на Львівщині, двоє осіб загинули та десятеро отримали тілесні ушкодження.

Як повідомили у відділі комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області, водій автоцистерни, 29-річний житель Київщини, за медичною допомогою не звертався. Його поліцейські затримали в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере йому міру запобіжного заходу.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортним засобом) та ст.288 (порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, на Львівщині з 5 до 10 осіб зросла кількість постраждалих внаслідок зіткнення автоцистерни та двох мікроавтобусів у Городоцькому районі.

Постраждали жителі Львівської та Івано-Франківської областей. На місці ДТП загинув водій мікроавтобуса Renault Master, його вік і місце проживання встановлюються, та пасажир цього ж мікроавтобуса – 19-річний житель Івано-Франківської області.

«Постраждалим, серед яких одна жінка,  19 – 54 роки. Троє з них – львів’яни, троє – жителі Івано-Франківщини, три особи жителі Яворівського району Львівщини і один – 23-річний житель Пустомитівського району Львівщини. Їх діагнози уточнюються», – повідомили у Нацполіції області.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, прокуратура області розпочала досудове розслідування за фактом порушення правил убезпечення дорожнього руху, вчиненого посадовими особами ДП «Львівський Облавтодор».

«Сьогодні, 3 січня, прокуратурою Львівської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом порушення правил, що стосуються убезпечення дорожнього руху, вчиненого посадовими особами ДП «Львівський Облавтодор», які є відповідальними за утримання автомобільних доріг», – інформують у відомстві.

Як повідомили у прокуратурі області, «дорожнє покриття, де трапилось зіткнення зазначених вище транспортних засобів було у неналежному стані, зокрема, через невжиття дорожніми службами відповідних заходів  для розчищення доріг».

Проведення досудового розслідування за ст.288 КК України (порушення правил, норм і стандартів, що стосуються убезпечення дорожнього руху) доручено Слідчому управлінню  ГУНП у Львівській області.

У свою чергу, Львівська ОДА звернулась до правоохоронців щодо притягнення до відповідальності керівників дорожніх служб, відповідальних за стан траси Львів-Шегині.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

“Ми не беремось прогнозувати, за яких обставин відбулась автотранспортна пригода, ми впевнені, що слідство неупереджено надасть висновки, однак, ця ситуація має стати предметом для прискіпливого вивчення. Якщо ДТП вчинене через неналежно розчищені дороги – винних треба притягнути до відповідальності. Недопустимо, щоб на дорогах Львівщини гинули люди, через неорганізовану роботу дорожніх служб”, – заявив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Роман Филипів.

У Городоцькому районі на Львівщині, сьогодні 3 січня, внаслідок зіткнення автоцистерни з написом «вогненебезпечно» та двох мікроавтобусів, на місці ДТП загинули двоє людей, ще п‘ятеро отримали травми.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 6.00, на автодорозі Львів – Шегині поблизу села Бар Городоцького району. Сталося зіткнення автоцистерни і двох мікроавтобусів – Mercedes Sprinter  та Renault Master. Від отриманих травм двоє осіб загинули на місці події. П’ятьох людей із тілесними ушкодження було доставлено у лікарню.

 

Коментарі

Позначки: , ,