Події у Галичині повинні знайти відображення у сучасних Збройних силах України, – Слободянюк

Новини 05 Жовтня, 2018 130
Події у Галичині повинні знайти відображення у сучасних Збройних силах України, - Слободянюк

Події у Галичині повинні знайти відображення у сучасних Збройних силах України, - Слободянюк

Сьогодні, 5 жовтня, в інформаційній агенції «Гал-інфо» відбулась дискусія «Становлення Збройних сил України від ЗУНРу до сучасності».

Науковий співробітник Науково-дослідного інституту українознавства Олександр Дєдик акцентував увагу присутніх на історичних подіях 1918 року у Галичині.

“Галицька армія формувалась практично з нуля, так, їй не вистачало озброєння, але наші предки боролися до останнього і нам сьогодні є чим пишатися. Галицька армія боролась не лозунгами, а справами, ми показали себе сильною нацією. Події ЗУНР – це славна сторінка української історії”, – зазначив Олександр Дєдик.

Завідувач музею Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Михайло Слободянюк зазначив, що завдання українців  -поєднати історію і сучасність задля творення військових традицій.

“Події у Галичині повинні знайти відображення у сучасних Збройних силах України. Армія – це величезний механізм, який потрібно поступово вдосконалювати. Справжні військові традиції базуються на реальних фактах історії, і тому важливо знати своє минуле”, – наголосив Михайло Слободянюк.

Також у межах дискусії анонсували книгу Олександра Дєдика “Бої у Львові. 1-2 листопада 1918 року”.

“Армія повинна мати свої символи, військовий повинен бути гордий за свою державу, бо за нашою спиною стоїть ціле людство. Ця книжка стане фундаментом, який буде утримувати розвиток історії. Вона повинна бути у військових частинах, щоб солдати мали розуміння чиїми нащадками вони є”, – зазначив військовий журналіст  Тарас Грень.

Коментарі

Позначки: , ,