Побитий у Черкасах журналіст Комаров помер, не виходячи з коми

Новини 20 Червня, 2019 59

Фото: Дмитро Комаров/ФБ

Черкаський журналіст Вадим Комаров, який перебував у комі після побиття 4 травня, помер.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко в Facebook.

“Сьогодні уночі помер черкаський журналіст Вадим Комаров, жорстоко побитий у центрі Черкас 4 травня. Від часу нападу Вадим був без свідомості, перебував у стані коми”, – написав він.

Томіленко зазначив, що єдина версія замаху, а тепер уже і убивства, яку поділяють черкаські журналісти, – саме професійна діяльність Вадима Комарова.

“Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні питання про корупцію в Черкасах, порушував резонансні теми”, – пояснив Томіленко.

Він додав, що НСЖУ продовжує наполягати на проведенні спеціальних парламентських слухань з питань фізичної безпеки журналістів та свободи слова.

“Продовжуємо вимагати реального, а не декларативного, захисту прав українських журналістів! Чергове вбивство журналіста в Україні. Після демонстративно убитого в центрі Києва Павла Шеремета, сумний список поповнюється новим прізвищем”, – заявив голова Національної спілки журналістів.

Жорстоке побиття журналіста Вадима Комарова сталося 4 травня близько 9 ранку у центрі Черкас. На чоловіка посеред вулиці раптово напав невідомий, який завдав йому тілесних ушкоджень, а опісля зник з місця події. Поліція відкрила кримінальне провадження як умисне тяжке тілесне ушкодження, але потім перекваліфікувала на “Замах на умисне вбивство”.

За даними правозахисника Валерія Макєєва, у день нападу Комаров збирався зайти до поліцейського управління за важливою довідкою.

За фактом нападу на Комарова поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.121 КК (Умисне тяжке тілесне ушкодження), однак згодом перекваліфікувала його на ст.115 КК (Замах на умисне вбивство).

 

Коментарі

Позначки: , ,