Поблизу Трускавця розкололася земля

Новини 03 Листопада, 2017 267

Фото - Джерела Трускавця

Новою глибокою тріщиною тече стрімкий потік води

Тріщина грунту утворилася на території с.Модричі. Про це повідомляють Джерела Трускавця.

“Місяць тому Дрогобичина вже опинилася у центрі уваги всеукраїнських ЗМІ – на території села Модричі над шахтами рудника №2 стебницького «Полімінералу» відбувся зсув ґрунту. Загальний розмір утвореного провалля сягнув 300 кв.м. З інтервалом у місяць часу на Дрогобиччині сталося дві екологічні катастрофи. Допоки чиновники говорять, рахують та досліджують карстову проблему – пустоти колишнього стебницького «Полімінералу» не дрімають та потребують негайних дій зі сторони чиновників усіх рівнів. І то якнайшвидших”, – йдеться у повідомленні.

Фото – Джерела Трускавця

Розміри тріщини досягають  до 2,5  м., однак довжиною вони – до 40 метрів. Як повідомив начальник Дрогобицького районного відділу  ГУ ДСНС у Львівській області Роман Свястин, на території новоутвореної тріщини  тече стрімкий потік води. Розкол ґрунту в цьому місці скорегував хід водяних потоків та пустив її під землю.

Відомо також, що неподалік від тріщини  – лінії електропередач. У результаті обвалу вони частково постраждали.

Окрім цього, після попереднього обвалу, постало питання про перенесення частини водогону, що веде до Дрогобича, а також дороги Дрогобич-Трускавець, оскільки на ній теж з’явилися тріщини. Як зауважують науковці, під дорогою, що веде до оздоровниці, зосереджені чималі пустоти, вони – наслідок видобування у 80-х роках у цій місцевості калійних солей.

 

 

Коментарі

Позначки: ,