Підкарпатське воєводство Польщі презентувало у Львові свої туристичні принади

Новини 07 Березня, 2019 147

Фото: "Укрінформ"

У Львові Підкарпатське воєводство Польщі представило туроператорам і журналістам свої туристичні можливості та принади для українських мандрівників.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Львівщина та Підкарпатське воєводство – добрі сусіди, жителі яких часто відвідують один одного. Зокрема, мешканці Жешува, Перемишля й інших міст і сіл воєводства люблять проводити у Львові вихідні та відпустки. Все більше приваблюють поляків і курорти Галичини, зокрема, багаті мінеральними водами Трускавець та Моршин. В свою чергу, постійно збільшується потік гостей із України до відпочинкових комплексів Підкарпатського воєводства. Для них ми і презентуємо туристичні родзинки краю”,- зазначив представник туристичного бізнесу Жешува Каміл Чиж.

Зокрема, мандрівників приваблюють гірські хребти Бещад, численні архітектурні пам’ятки Жешува та довколишніх міст і сіл, поміж яких – літній палац Любомирських, “Вікно у минуле”, через яке можна зазирнути у різні періоди побудови міста, підземний туристичний маршрут, Фарний костел, давній монастир Піярів, сецесійні вілли та чимало інших об`єктів.

Свої можливості представив і аеропорт “Жешув-Ясьонка”, який уже має сполучення із Нью-Йорком та Тель-Авівом. Польоти туди здійснюються сучасними повітряними лайнерами польських авіаліній LOT. Щотижня з жешувського летовища здійснюється 75 рейсів у різні куточки світу. Аеропорт має регулярні сполучення з Варшавою, Мюнхеном, Лондоном, Дубліном, Манчестером, Афінами. У літній період працюють чартерні рейси до Болгарії (Бургас), Албанії (Тирана), Туреччини (Анталія, Бодрум) та Греції (Родос, Корфу, Крит, Закинф).

Восени тут мають завершити будівництво готелю, який для комфорту мандрівників постане навпроти терміналу відльотів.

Менеджер польського національного авіаперевізника LOT у Західній Україні Христина Керницька зазначила, що її авіакомпанія здійснює майже 350 рейсів щодня. LOT літає за 105 напрямками, зокрема, в усі європейські столиці, шість міст Північної Америки, до Токіо, Пекіна, Сеула, Делі, Сінгапура. Найближчим часом почнуться перельоти до Маямі та столиці Шрі-Ланки. Також обговорювалася пропозиція про чартерні сполучення з прямими рейсами з Жешува, які користуються популярністю серед українців.

Один із бонусів аеропорту – безкоштовна парковка, на якій автомобілі безпечно утримуються впродовж двох місяців, а також найдешевша у Польщі мінеральна вода та переїзд до центру Жешува за ціною квитка у громадському транспорті.

Як зазначили представники польської сторони, зустрічі такого типу є чудовою можливістю налагодити нові ділові відносини з українськими партнерами.

А керівник львівської туристичної фірми “Карпатія-Галич-Тур” Теодозія Микитка розповіла, що інтерес українських туристів до Підкарпатського воєводства зростає і фірма планує доповнити свою мандрівну палітру низкою турів до сусідів. Те ж саме мають намір зробити й представники інших турфірм, які взяли участь у презентації.

Учасники зустрічі висловили переконання, що розвиток співпраці з польськими партнерами дасть змогу збільшити і зустрічний потік туристів із цієї країни на Львівщину та в інші регіони України.

Коментарі

Позначки: , , ,