Під стінами Львівської ОДА активісти вимагали покарати брехливі ЗМІ та заборонити будівництво цинкового заводу у Винниках (ФОТО)

Новини 06 Серпня, 2019 336

Акція протесту "Замовні матеріали Г+Г або Гроші цинком не пахнуть", Львів, 06.08.19, фото: 4studio

Сьогодні, 6 серпня, під стінами Львівської ОДА відбулась акція протесту: мешканці Винник та околиць виступили проти будівництва заводу гарячого цинкування, а також проти продажності одного з центральних каналів, де, на думку активістів, вийшли неправдиві замовні матеріали, де свідомо маніпулятивно подано факти стосовно будівництва згаданого заводу.

“Учасники російсько-української війни і мешканці м.Винник і прилеглих населених пунктів вийшли на спільну акцію протесту через те, що цинковий магнат і власник віконного заводу екран Зіновій Карпінський ймовірно заплатив 50 тис.$ одному із загальноукраїнських телеканалів за наклеп на активних громадян задля незаконного будівництва цинкового заводу на межі з м.Винники, с.Лисиничі і с.Підбірці. Працівники програми «Замовні матеріали» «зліпили» чорнуху на багатотисячну громаду, в тому числі і на учасників війни, за те що вони вимагають від горе-інвестора Карпінського екологічні висновки і дозволи на шкідливе виробництво, називаючи їх рейдерами і злочинцями. Розслідувачі цього кишенькового телеканалу жодного разу не розповідати про кримінальні справи проти Львівського міського голови Андрія Садового стосовно «Афери століття», продажу за безцінь земель с. Рясне-Руська, Грибовицької трагедії і відмивання коштів на смітті. Цілком зрозуміло, що такими замовними матеріалами цей телеканал не лише поповнює свій бюджет, але й відволікає увагу від справжніх загроз, зловживань і махінацій у нашій країні”, – переконані пікетувальники.

У межах мирної акції мешканці прилеглих до території заводу гарячого цинкування та небайдужі львів`яни не лише публічно висловили свою позицію, але й підписали звернення до президента України, в якому вимагають відреагувати на їхню ситуацію та не дати будувати цинковий завод так близько до своїх помешкань.

Учасники акції також вимагають від керівництва держави і правоохоронних органів дати оцінку ЗМІ, які вводять в оману людей, ставлять під сумнів заслуги українських військових і захищають незаконні, екологічно небезпечні «інвестиції» в нашій державі.

“Нам закидають, що ми проти розбудови України, проти створення робочих місць та притоку інвестицій. Це не так! Ми за вільну та квітучу Україну і навіть за розвиток такого виробництва, але не на наших подвір`ях! Є поля, зрештою, є ділянки, від яких людські помешкання на відстані кількох кілометрів, а не кількасот метрів. Досить маніпулятивно висвітлювати нашу позицію та замовчувати ту шкоду, яку буде завдано навколишньому середовищу, де ми проживаємо”, – сказала мешканка Винник пані Наталія.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,