Петро Порошенко на прощі у Зарваниці (ВІДЕО)

Новини 14 Липня, 2019 921

Скриншот відео

Петро Порошенко сьогодні,14 липня, перебуває на Тернопільщині.

Як повідомив Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, сьогодні вранці він перебуває на Божественній літургії у Зарваниці.

Божественна літургія у Зарваниці

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 13 липня 2019 р.

Також Петро Порошенко в ніч з 13 на 14 липня взяв участь у нічній ході у Зарваниці.

«Мав неймовірне задоволення побачити нічну ходу зі свічками у Зарваниці. Величне і прекрасне дійство! Цієї ночі світло сотен душ злилося у сяйві свічок, а сотні голосів вірян злилися у спільній молитві. Боже, бережи Україну!»,- йдеться у дописі Петра Порошенка.

Хода зі свічками у Зарваниці

Мав неймовірне задоволення побачити нічну ходу зі свічками у Зарваниці. Величне і прекрасне дійство!Цієї ночі світло сотен душ злилося у сяйві свічок, а сотні голосів вірян злилися у спільній молитві. Боже, бережи Україну!

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 13 липня 2019 р.

Сьогодні у Зарваниці дощить. Але не зважаючи на погоду, знаю, що завтра на Святу літургію сюди прийде багато українців. Разом молитимемося, щоб Господь послав Україні мир та єдність.

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 13 липня 2019 р.

Довідка. На Тернопільщині проходить Загальнонаціональна проща у Зарваниці, приурочена 30-річчю виходу Греко-католицької церкви з підпілля та молитві за мир.

Відбуватиметься вона протягом 13-14 липня у Марійському духовному центрі. На прощі прибули паломники з усіх областей України, а також з АР Крим. Прибуло  духовенство з Чехії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Канади та Польщі.

Молитися з десятками тисяч паломників прибув Глава УГКЦ Святослав Шевчук.

Традиційно відбувся багатотисячний похід зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця, де єпископи, священики та вірні молили Молебень до Богородиці та просили у Матері Божої заступництва для українського народу та миру. З Тернополя до Зарваниці вирушила піша хода.

 

Коментарі

Позначки: , , ,