Перший віртуальний музей класичної музики і бібліотека Вольфа відкрились в Україні

Новини 02 Листопада, 2017 128

Фото ЛМР

В УКУ сьогодні відбулось офіційне відкриття бібліотеки Вольфа і першого в Україні віртуального музею класичної музики у рамках симпозіуму «Ex umbra in solem»

Заходи відбулись у Центрі Митрополита Андрея Шептицького УКУ на вул. Козельницькій, 4. Загалом симпозіум триватиме 2-5 листопада. На дійство приїхали Крістоф Вольф, викладачі з Гарварда, Кембріджа, університетів Цюріха, Берліна, Генуї.
Професор Крістоф Вольф є найбільшим у світі дослідником Йоганна Себастьяна Баха і синів. Кілька років тому музикознавець зробив сенсаційну знахідку манускриптів Баха-молодшого у київському архіві. Ці твори у Західній Європі вважали втраченими. Оригінали передали Берліну, але факсиміле цих творів Крістоф Вольф подарував Львову. Це сотні книжок ‒ і мистецтвознавчі, і, головне, перевидані віднайдені ноти у 50 томах.

У цьому ж залі мистецтв відкрили перший в Україні віртуальний музей класичної музики. Відвідувачі зможуть одягати шолом і віртуально потрапляти у помешкання Моцарта чи будь-якої іншої легенди.

Під час симпозіуму відбудуться також відкриті дискусії, доповіді професорів, лекції з основ класичної музики для всіх охочих та тематичні кінопокази.

Організатор симпозіуму – швейцарська асоціація Haliciana Schola Cantorum (Галіціана Скола Канторум), яка з 2016 року реалізує у Львові культурно-мистецькі проекти: концерти, симпозіуми, семінари та лекції.

Основні цілі заходу: формувати культурні мости між Західною та Східною Європою, зацікавити молодь класикою, ініціювати ґрунтовне дослідження всіх державних та приватних колекцій музичних манускриптів в Україні, щоб відшукати решту загублених творів Баха і не тільки.

Коментарі

Позначки: , ,