Команда Петра Порошенка в новому складі Верховної Ради за жодних умов не допустить входження проросійських політичних сил до владної коаліції депутатських фракцій. На цьому кандидат в народні депутати від Партії «Європейська Солідарність» Тетяна Чорновол наголосила на брифінгу у Верховній Раді.

«Хочу повідомити про перше і головне завдання «Європейської Солідарності» в новому парламенті: не допустити в коаліцію Медведчука і різні опозиційні блоки. Немає нічого важливішого в наступному парламенті. Якщо Медведчук якимось чином зайде в будь-яку коаліцію – це буде величезна загроза для України, зрада пам’яті тих, хто загинув на Майдані, зрада пам’яті тих, хто загинув на фронті. Ніяким чином ми не повинні допустити кума Путіна до владної коаліції в Україні. Будемо стояти на смерть, будь-якими методами, але «Європейська Солідарність» не допустить такої коаліції», – заявила Тетяна Чорновол.

Тетяна Чорновол нагадала, що під час Революції Гідності вона була серед тих, хто організовував громадський рух Автомайдан та блокаду маєтку Медведчука: «Тоді кум Путіна публічно заявив – я помщуся, я вмію воювати. Після того був викрадений і катований Дмитро Булатов, – учасник акції. Однак я хочу нагадати усім антиукраїнським силам: тоді, на Майдані, ми теж показали, що вміємо воювати. Ми перемогли тоді, ми перемогли в багатьох боях на фронті. І ми переможемо в майбутньому. Головне, що у боротьбі «Європейської Солідарності» з кумом Путіна нас буде підтримувати вся Україна. Бо в кожній родині є члени родини, які пішли на фронт. І ми не дамо жодним кумам Путіна їх переслідувати з позиції влади. Ми ніяким чином не допустимо повзучої капітуляції», – наголосила Чорновол.