Передумав: Садовий уже вважає рішення суду позитивним

Новини 30 Листопада, 2019 280

Андрій Садовий. Фото: Depo.ua

Міський голова Львова Андрій Садовий у спілкуванні з журналістами зазначив, що наразі не розглядає питання жодної застави, і має намір подавати на апеляцію. Однак, він вважає, що навіть прийняте судом рішення є досить позитивним, адже суму пропонованої Прокуратурою застави безпрецедентно зменшено в 50 разів. Мер також наголосив на тому, що це питання не лише особистої гідності, а гідності міста й країни. Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Я ще не бачив рішення суду. Ми очікуємо побачити кінцеве в понеділок-вівторок. І вже, власне, з адвокатами його опрацьовуватимемо. Наміри щодо апеляції є. Однак, в цілому, я вважаю, що рішення позитивне для мене, тому що безпрецедентно зменшена сума застави в 50 разів. І цей процес, дякуючи публічності, спонукатиме багатьох людей серйозно задуматися. Ми не будемо дозволяти жодним працівникам силових структур знущатися над бізнесом та унеможливлювати створення робочих місць. А сьогодні це, фактично, як судини для нашої держави, тому що без роботи не буде жодного зростання ВВП, а люди виїжджатимуть із країни», — зазначив міський голова.

Мер додав, що мав нагоду побачити такі ж індустріальні парки, як планують збудувати у Львові, за кордоном.

«Я свого часу був у відрядженні і в Брно, і в Остраві, де компанією СТР створені індустріальні парки. Так от: там працює дуже багато українців. А я б хотів, щоб вони працювали тут. Тому це наша спільна велика справа. І ще раз хочу подякувати всім, хто нас підтримав. Я буду боротися, тому що це моя гідність, гідність міста, гідність України», — відзначив мер.

Андрій Садовий також наголосив, що наразі не розглядає питання внесення застави, адже налаштований на зміну рішення суду та відхилення всіх обвинувачень Прокуратури.

За його словами, «справа шита білими нитками», і будь-які розмови про збиток для держави — абсурдні.

«Я налаштований на те, що суд прийме рішення, яке зважатиме на всі обставини. У цій справі немає жодного збитку державі, про що говорить прокурор. Навпаки — є великий прибуток, який отримала держава. Програли, фактично, ми з вами, тому що робочих місць поки що немає, а інвестор не може розпочати роботу і, відповідно, податки не сплачує. Тому навпаки — треба ставити претензію до працівників САП, що вони своїми діями унеможливлюють створення нових робочих місць і сплату податків до бюджетів різних рівнів», — підкреслив Андрій Садовий.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід меру Львова Андрію Садовому та в.о. директора департаменту містобудування Сергію Коровайнику в справі індустріального парку.

Клопотання прокурора в обох випадках суд задовільнив лише частково, та призначив суму застави, в 50 разів меншу, аніж вимагали в САП. Йдеться про 1 млн 56 тис 550 грн. для Андрія Садового та 153 680 грн. — для Сергія Коровайника.

Як заявив мер Львова одразу після засідання суду, він подаватиме на апеляцію та добиватиметься повної відмови прокуратурі та цілковитого звільнення від застави. Раніше

Андрій Садовий зазначав, що блокування роботи великого інвестора триває вже 3,5 роки. Через це країна недоотримала орієнтовно 150 мільйонів гривень податків, а мешканці — тисячі робочих місць із європейським рівнем заробітної плати.

Коментарі

Позначки: