Патріарх Московський і всієї Русі Кіріл заявив, що скоро – кінець світу

Новини 20 Листопада, 2017 166

Патріарх Московський і всієї Русі Кіріл

“Потрібно бути сліпим, щоб не бачити наближення грізних миттєвостей історії”, – заявив глава РПЦ, який 20 листопада святкує свій 71 день народження

Про це він сказав після Божественної літургії в храмі Христа Спасителя, повідомляють РИА Новости.

За словами глави РПЦ, “всі люди, які люблять батьківщину, повинні бути разом, оскільки людство входить в критичний період розвитку, і це видно неозброєним оком”.

Патріарх додав, що, згідно з християнським віровченням, настання кінця світу залежить від самих людей. Він закликав кожного “усвідомити відповідальність за Росію і весь людський рід, а також зупинити сповзання в безодню закінчення історії”.

На думку Кіріла, “зараз гріх демонструють у найпривабливіший спосіб”. За його словами, це відбувається за допомогою кінематографа і театру. Патріарх також зауважив, що “мистецтво, яке покликане збагачувати особистість, перетворюється на гирю, яка не дає людині злетіти”.

На його думку, багато представників інтелігенції повторюють помилку попередників, які “довели країну до загибелі революційних подій” 1917 року. Патріарх закликав не “розгойдувати човен людських пристрастей”.

Коментарі

Позначки: , ,