Партнер Зеленського вважає, що «з Путіним можна домовитися»

Новини 31 Травня, 2019 58

Фото: "Детектор Медіа"

Співвласник «Кварталу 95» Борис Шефір, співавтор партнер президента України Володимира Зеленського, вважає, що попередня влада була зацікавлена ​​у війні, з президентом РФ можна домовитися, квоти треба міняти, а закон про мову скасувати.

Про це він заявив в інтерв’ю «Детектор медіа».

Зарплатня Зеленського. Шефір в інтерв’ю наголосив, що «наш президент – незвичайний президент. Він не збирається заробляти на цій посаді і не збирається там довго залишатися… Він також розповів, що в «Кварталі 95» високі зарплати, але команда домовилась, що Зеленський «отримуватиме зарплату тільки по основному місцю роботи – як президент». Втім додав, що «весь прибуток від продукту, який ми виробляємо, буде між нами розділений в рівних частинах».

Під час розмови із журналістами Шефір розповів про роботу над новим мультфільмом та поскаржився на те, що «якби нам всередині України дозволили проводити (теле- та кінопродукцію) російською, ми б могли торгувати з Росією цією продукцією».

«Заборони – це штучна і бридка штука. Цю війну, яку розв’язали політики, сподіваюся, сьогоднішні політики закінчать. Моє ставлення до війни таке, що я розумію – її затіяли, щоб підзаробити грошенят і з тієї, і з іншого боку. Все заробили, тільки нас розорили з вами», – наголосив Шефір.

На його переконання, «квоти і зборони – це погано», крім того, вони суперечать Конституції України.

«Зараз не потрібно смикати проблему мови, вона ділить суспільство. Спочатку потрібно війну зупинити, а потім вирішувати інші завдання», – додав він.

За словами Шефіра,в передвиборчій програмі команди Зеленського було написано, що «що якщо прибрати людей, матеріально зацікавлених у війні, вона закінчиться. В даному випадку колишній президент і його оточення були зацікавлені в продовженні війни. Ми їх прибрали, і я впевнений, що вона затихне. Війна перестане приносити дохід».

На питання щодо позиції Росії, він відповів, що якщо сильно захотіти, з ними можна домовитись.

«Їм що, подобається воювати? Ви думаєте, Путін – маніяк, який любить постріляти в живих людей? Він що, псих? Він розумна людина. Так, у нього імперські амбіції. Але можна ж домовитися. А якщо ні, то будемо оголошувати справжню війну. А то що це таке: однією рукою воюємо, а іншою рукою торгуємо? Дуже важливо бажання хоча б однієї сторони, інакше для світу немає перспектив», – пояснив він свою позицію.

За матеріалами: «День»

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,