Парламентські вибори: хто проходить в раду від “ЄС”

Новини 23 Липня, 2019 51
Парламентські вибори: хто проходить в раду від "ЄС"

Парламентські вибори: хто проходить в раду від "ЄС"

Згідно з попередніми результатами підрахунку голосів на дострокових виборах до парламенту, що відбулися 21 липня, партія “Європейська солідарність” може отримати приблизно 23 мандати у Верховній Раді IX скликання, пише Прямий.

Таким чином, у майбутній фракції “ЄС” будуть працювати як відомі, так і нові політики.

1. Петро Порошенко – п’ятий президент України. У вересні йому виповниться 54 роки.

2. Андрій Парубій – спікер Верховної Ради VIII скликання. 48 років, мешкає у Львові.

3. Ірина Геращенко – віце-спікер Верховної Ради VIII скликання, уповноважений президента України з мирного врегулювання на Донбасі, представник України в гуманітарній підгрупі в Мінську. Народилася в 1971 році, живе в Києві.

4. Михайло Забродський – генерал-лейтенант, комбриг 95-ї бригади, екс-керівник сил АТО, Герой України. Влітку 2014 95-я бригада під командуванням Забродського здійснила рейд в тил противника. 46 років, живе в Житомирі.

5. Софія Федина – доцент кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Львівського національного університету імені Івана Франка. Лауреат премії імені Василя Стуса, кандидат політичних наук. Член Конгресу українських націоналістів. Мешкає у Львові, 35 років.

6. Мустафа Джемілєв – духовний лідер кримсько-татарського народу. Живе в Києві, 75 років.

7. Яна Зінкевич – відомий волонтер, творець і керівник медичного батальйону “Госпітальєри”. У 2015 році потрапила в жахливу ДТП, після якої пересувається на візку. 24 роки, живе в Рівному.

8. Ахтем Чийгоз – заступник голови Меджлісу кримсько-татарського народу. У 2015 році був заарештований окупантами за звинуваченням в “організації масових заворушень”, засуджений до 8 років позбавлення волі, два роки перебував у російській в’язниці. У 2017 році звільнений і виданий Туреччині, звідки повернувся в Україну. 54 роки.

9. Олег Синютка – тимчасово не працює, колишній голова Львівської обласної державної адміністрації. 49 років, мешкає у Львові.

10. Іванна Климпуш-Цинцадзе – віце-прем’єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Народилася в 1972 році в родині українського політика і дипломата Ореста Климпуша. Живе в Києві.

11. Герасимов Артур – глава фракції “Блок Петра Порошенка” у Верховній Раді VIII скликання. 46 років, живе в Києві.

12. Кубів Степан – перший віце-прем’єр-міністр, був також главою Нацбанку в 2014 році. 57 років, мешкає у Львові.

13. Фриз Ірина – міністр у справах ветеранів України. Народилася в 1974 році, живе в Києво-Святошинському районі Київської області.

14. Южаніна Ніна – народний депутат VIII скликання, голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики. 54 роки, живе в Києві.

15. Луценко Ірина – представник президента Порошенко у Верховній Раді VIII скликання. Дружина генпрокурора Юрія Луценка, живе в Києві, 53 роки.

16. Сюмар Вікторія – народний депутат VIII скликання, глава парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики. 41 рік, живе в Києві.

17. Ар’єв Володимир – народний депутат VIII скликання, глава української делегації в ПАРЄ. 44 роки, живе в Києві.

18. Павленко Ростислав – екс-заступник голови Адміністрації президента Порошенко, народний депутат VII і VIII скликань. 42 роки, живе в Києві.

19. Величкович Микола – народний депутат VIII скликання, член фракції “Народний фронт”. 46 років, мешкає у Львові.

20. Алексєєв Сергій – народний депутат VIII скликання. 42 роки, живе в Києві.

21. Князевич Руслан – народний депутат VIII скликання, в минулому – член Центрвиборчкому. Живе в Києві, 45 років.

22. Саврасов Максим – народний депутат VIII скликання. 38 років, живе в Києві.

23. Іонова Марія – народний депутат VIII скликання. Народилася в 1978 році, живе в Києві.

Коментарі

Позначки: , , ,