Отакої: Трамп сказав, що це Обама дозволив Росії забрати в України Крим

Новини 10 Червня, 2018 72

President Donald Trump. Фото REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що попередній президент Барак Обама дозволив Росії забрати в України Крим.

Про це він заявив на прес-конференції в рамках участі у саміті лідерів країн ”Великої сімки” в регіоні Шарлєвуа (Квебек), що транслювалася на сайті Білого дому, – передає УНІАН.

”Ви знаєте, ви маєте запитати президента Обаму, тому що він був тим, хто дозволив, щоб Крим був втрачений. Це сталося під час його керівництва, і він був тим, хто дозволив Росії вторгнутися до Криму й витратити там багато коштів, тому що вони витратили багато грошей на перебудову, і я думаю, вони там мають базу для підводних човнів”, – заявив Трамп.

”Обама може говорити все що захоче, але він дозволив Росії забрати Крим. Я, напевно, вчинив би зовсім по-іншому, але ви дійсно маєте запитати про це у президента Обами. Ви знаєте, чому він зробив це? Але це було зроблено давно”, – наголосив Трамп.

Довідка. Росія в березні 2014 роки після введення військ анексувала український Крим, організувавши псевдореферендум з його самовизначення.

Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% учасників висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнають анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.
Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

Коментарі

Позначки: ,