Останні кібератаки в Україні мають російське походження

Новини 30 Грудня, 2017 48

Ілюстративне фото

Служба безпеки України заявила, що встановила причетність російських спецслужб до осінніх кібератак на інформаційні системи

Про це повідомили на сайті СБУ.

“Спеціалісти СБ України зʼясували, що клієнтська частина хакерського програмного забезпечення “DarkTrack” після встановлення на комп’ютери з’єднувалася із серверним обладнанням (контрольно-командними серверами), що мають російські IP-адреси. Фактично підконтрольні Кремлю російські хакери могли отримати можливість приховано і віддалено адмініструвати українські веб-ресурси та знімати з них інформацію”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, у службі стверджують, що зафіксували організовані спецслужбами РФ кібератаки двома різновидами вірусу типу “PSCrypt”.

“Співробітники спецслужби задокументували, що хакери, використовуючи методи соціальної інженерії, організували масову фішингову електронну розсилку на офіційні електронні адреси місцевих органів влади. Надіслані файли містили шкідливе програмне забезпечення, призначене для шифрування інформаційних систем регіональних об’єктів критичної інфраструктури”, – зазначено у повідомленні.

Як стверджують в СБУ, більшість фішингових листів надходили через російські поштові сервіси.

Також у відомстві заявляють, що попередили масштабне поширення шкідливого програмного забезпечення.

Коментарі

Позначки: ,