Орнітологи аеропорту «Львів» оприлюднили розслідування щодо зіткнення літака Boeing з лелекою

Новини 02 Серпня, 2018 827

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Орнітологічна служба Міжнародного аеропорту «Львів» оприлюднила розслідування щодо зіткнення літака Boeing з лелекою.

30 липня літак Boeing 737-900, що виконував рейс PS5265 Львів – Шарм-ель-Шейх URPSL, злетів у східному напрямку аеропорту «Львів» (до вул.. Кульпарківської), де зіткнувся з птахом. Першими інцидент та дим з двигуна помітили працівники диспетчерської вежі аеропорту «Львів» й невідкладно повідомили про це пілотів літака, – повідомили у прес-службі аеропорту «Львів».

Після цього працівники орнітологічної служби летовища розпочали розслідування випадку. Вони виїхали на місце події та виявили там залишки лелеки.

Як зазначається у повідомленні, окрім гніздування лелек неподалік території аеропорту, велику проблему для безпеки руху становить сміттєперевантажувальна станція «Північна» на захід від летовища. То ж орнітологи аеропорту постійно працюють над відлякуванням птахів, з метою уникнення їхнього контакту з повітряними суднами. Системи та методи відлякування регулярно змінюються та вдосконалюються щоби уникнути ефекту звикання у птахів.

Обидві проблеми перебувають на постійному контролі робочої групи з числа фахівців аеропорту.

На основі актів обстеження, складених цим підрозділом, ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького» неодноразово зверталося з клопотаннями щодо усунення порушень безпосередньо до юридичних та фізичних осіб, що спричинили порушення, та у відповідні органи (Львівська міська рада, ЛОДА, Держекоінспекцію та ін.). Також опрацьовано питання щодо придбання додаткового обладнання та підсилення штату працівників з авіаційної орнітології для ще більшого контролю над ситуацією, особливо під час пікової завантаженості аеропорту у період літньої навігації.

Ситуацію з цим інцидентом прокоментували також в авіакомпанії «МАУ».

«30 липня, літак Boeing 737-900, що виконував рейс PS5265 Львів – Шарм-ель-Шейх, при зльоті зіткнувся з птахом. Екіпаж, діючи за затвердженою процедурою, продовжив набір безпечної висоти, аналізуючи роботу двигунів. Для забезпечення безпеки пасажирів на борту командир повітряного судна прийняв рішення здійснити позапланову посадку в Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Після польоту у зоні очікування для зменшення кількості пального та досягнення допустимої посадкової ваги літак вдало приземлився в Києві. Пасажири були доставлені в термінал, де співробітники наземних служб забезпечили їх харчуванням. Після цього, для виконання рейсу, авіакомпанія МАУ надала інший літак – Boeing 767-300ER, на якому всі туристи прилетіли в Шарм-ель-Шейх. Наземна перевірка повітряного судна Boeing 737-900 після посадки не виявила серйозних пошкоджень, які могли б вплинути на безпеку польоту», – зазначається у повідомленні.

Відео: 2000.ua

Коментарі

Позначки: ,