Онкохворі діти Західної України отримали життєво необхідний апарат

Новини Олег Довганик 15 Березня, 2018 150

Сьогодні, 15 березня 2018 року, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр у Львові отримав гемоаналізатор, завдяки якому можна визначати рівень хіміопрепаратів у онкохворих дітей. Дотепер такий апарат був лише у столичній лікарні «ОХМАТДИТ».

Імунохімічний гемоаналізатор ARCHITECT i1000sr Proсessing module, вартістю 3 047 895 гривень, для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові придбали і встановили благодійні фонди «Таблеточки» та «Крила надії» за підтримки компанії «Київстар».

«Компанія «Київстар» не могла стояти осторонь такої гострої проблеми – нестачі життєво необхідного обладнання для онкохворих діток Західної України. Відтак ми охоче підтримали ініціативу благодійних фондів «Таблеточки» та «Крила надії», виділили 1 мільйон гривень і долучились до придбання гемоаналізатора. Сподіваємось, що це допоможе діткам одужувати якнайшвидше», – зазначила Анна Захараш, директор із корпоративних комунікацій компанії «Київстар».

Кошти на апарат компанія «Київстар» виділила у рамках своєї соціальної ініціативи Sharity, яка закликає усіх небайдужих ділитися добрими справами, підтримувати, впливати й допомагати.

«Більше 10 років ми боремося за те, аби діти Львова та сусідніх регіонів мали найкращі можливості для лікування. Хороші лікарі у нас є, а от з обладнанням важко… Коли дізналися, що у медцентрі стало неможливим робити певні види аналізів, то зрозуміли, що усі діти опинилися під загрозою зриву протокольного лікування, що у випадку онкології є фатальним. Відтак поставили собі за мету — нам потрібен новий апарат. А далі був дуже тривалий шлях довжиною більше року до здійснення мрії — купівлі гемоаналізотора», – говорить Наталія Ліпська, директор благодійного фонду «Крила надії».

«Нажаль, дуже багато дітей в Україні потребують лікування та імунохімічних обстежень. Щороку ми реєструємо близько 1000 нових маленьких онкохворих по всій Україні. Вартість лікування також вражає – це в середньому від 300 тисяч гривень для однієї дитини. Тому, безумовно, допомога не лише від держави, а й від бізнесу та усіх небайдужих українців є для нас дуже важливою», – наголошує Андрій Синюта, головний лікар Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Не менш вражаючою є сума, яку медичним закладам потрібно витрачати на реагенти для таких обладнань, як імунохімічний гемоаналізатор. Так, для безперебійної роботи апарату, що отримав Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, річна потреба реагентів коштує 460 000 гривень.

«Я вважаю великим досягненням те, що ми об’єднали благодійні фонди, людей і лідерів бізнесу для допомоги онкохворим дітям. Завдяки цьому діти зможуть отримувати якісне лікування поруч з домом. Наша відповідальність, щоб обладнання ефективно використовувалось, і для цього потрібні реагенти. Сьогодні я закликаю всіх українців взяти участь у флешмобі «Марш розбишак» і розповісти про свої дитячі пустощі, згадати смішні ситуації і підтримати дітей, які проводять дитинство в лікарні», – говорить Ольга Кудіненко, засновник благодійного фонду «Таблеточки».

Долучитися до збору коштів на реагенти та допомогти онкохворим дітям Західної України усі небайдужі можуть взявши участь у флешмобі #маршрозбишак пожертвувавши гроші за посиланням – https://kyivstar.ua/sharity

У компанії «Київстар» наголошують, що працюють лише з перевіреними фондами, які мають бездоганну репутацію. Тому користувачі, які зроблять пожертву через Sharity, можуть бути впевнені, що їхні гроші дійдуть до тих, хто дійсно потребує допомоги.

Довідка про Sharity

«Ділимось добрими справами разом» – із таким гаслом компанія «Київстар» у листопаді 2017 року запустила свою соціальну ініціативу Sharity. Назва поєднує два поняття: «share», тобто «ділитися», та «charity» – «благодійність». Першим в рамках кампанії став проект «Доторкнись до серця», який спрямований на лікування вад серця у дітей із малозабезпечених сімей та дитячих будинків. У 2017 році Київстар перерахував 800 000 гривень благодійному фонду «Твоя Опора». Ці кошти вже частково використано на закупівлю медичних препаратів для проведення операцій. Додатково через платформу Sharity небайдужі абоненти компанії пожертвували ще більше 40 тисяч гривень.

Коментарі

Позначки: , ,