Омелян: Ryanair почне літати восени

Новини 22 Лютого, 2018 122

Україна провела успішні переговори з ірландською лоукост-авіакомпанію Ryanair, яка планує почати виконуватися рейси з України з осені 2018 року.

Про це сьогодні сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян на прес-конференції в Києві, пише Європейська правда.

“До підписання угоди я нічого не можу коментувати. Дійсно, сьогодні були переговори, дійсно, вони були успішними і дійсно, компанія розпочне свої польоти восени 2018 року”, – сказав Омелян.

На питання, чи збігаються нові маршрути авіакомпанії з тими, які вона заявляла в минулому році, Омелян відповів: “Ви будете приємно здивовані”.

Омелян додав, що є узгоджена позиція президента, прем’єра, міністра, що польоти Ryanair повинні виконуватися з двох аеропортів: Львів і Бориспіль.

“Гостомель і Жуляни поки не розглядаються”, – додав він.

Як відомо, у липні 2017 року компанія Ryanair заявила про свою відмову від виходу на український авіаринок.

Ryanair звинуватив керівників аеропорту “Бориспіль” у лобіюванні інтересів одного перевізника – МАУ, через якого нібито і не вдалось домовитись.

Омелян тоді звинуватив у зриві домовленостей директора аеропорту Павла Рябікіна. Той у відповідь заявив про політичний тиск міністра і прем’єра, а пропозиції Ryanair назвав економічно збитковими.

Згодом “Бориспіль” заявив, що готовий відновити перемовини з Ryanair.

Під час першої спроби зайти на український ринок Ryanair планував літати з Києва у Лондон, Манчестер, Стокгольм і Ейндховен.

Зі Львова планувалися рейси до Ейндховена, Лондона, Берліна, Вроцлава, Меммінгена, Кракова та Будапешта.

Коментарі

Позначки: , ,