Олег Синютка зустрівся з учасниками Ігор Нескорених

Новини 11 Травня, 2019 160

10 травня  голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся із учасниками Invictus Games-2018 Богданом Оксентюком, Сергієм Шимчаком, Романом Панченком, Дмитром Сидоруком та Сергієм Калитюком, а також тренером Лесею Шах.

“Ви велика гордість не лише для Львівщини, а й для усієї України”, – звернувся Олег Синютка до українських бійців, які не зважаючи на отримані травми здобувають нагороди у спорті та власним прикладом доводять незламність сили духу.

Учасники Invictus Games, у своє чергу подякували за підтримку та подарували очільнику Львівщини прапор із символікою змагань. Олег Синютка також нагородив спортсменів цінними подарунками.

Довідково: Ігри нескорених (англ. Invictus Games) — це міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі.

В іграх, заснованих принцом Гаррі, беруть участь поранені військовослужбовці та пов’язані з ними ветерани у таких видах спорту як баскетбол на візках, волейбол сидячи і веслування в залі. «Invictus» з латини означає «непереможний», «незламний» або «нескорений». Перші Ігри нескорених відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети у Лондоні.

У церемонії відкриття 2014 року взяли участь принц Гаррі, прем’єр-міністр Девід Кемерон, принц Чарльз, Камілла, герцогиня Корнуольська, принц Вільям і Фредерік, кронпринц Данії. Захід також включав записане звернення від першої леді Сполучених Штатів Мішель Обами.

Україна вперше отримала право взяти участь в Іграх нескорених 2017 року в Торонто як союзник НАТО в миротворчих операціях по всьому світу, а також через АТО на сході України.

Коментарі

Позначки: , , ,