Офіс Зеленського не хоче дратувати Путіна перед нормандською зустріччю, – Герасимов

Новини 19 Листопада, 2019 436
Артур Герасимов

Артур Герасимов

Президент Зеленський перед зустріччю у Нормандському форматі не коментує жодного питання, яке так чи інакше може роздратувати господаря Кремля – про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов. Він зокрема нагадав про відсутність реакції Банкової на рішення Міжнародного суду ООН, повернення українських кораблів та трагічні факти загибелі на Донбасі українських військових.

«Нікуди ця російська агресія не поділася. Сьогодні дуже сумний день, тому що сьогодні від поранень помер комбриг 128-ї гірсько-штурмової бригади Коростельов, який отримав тяжкі поранення на фронті. Коли ми кажемо про агресію Кремля в Україні, – то весь світ це бачить. Міжнародний кримінальний суд в Гаазі це бачить. Це бачить Міжнародний трибунал з морського права у Гамбурзі. На жаль, в Україні нова влада сьогодні намагається зробити все, щоб не коментувати, не дратувати, не надавати уваги кричущим фактам порушення українського суверенітету і територіальної цілісності», – зазначив Герасимов.

«Коли ми говоримо про нормандський формат, то мета Путіна не змінилася. Йому не потрібен тільки Донбас. Йому не потрібен тільки Крим. Йому потрібна вся Україна. Саме це його кінцева мета. Саме тому Путін піднімає ставки перед цією зустріччю» , – наголосив народний депутат.

Він також звернув увагу на те, що російські вимоги перед зустріччю всім відомі, а от з чим на цю зустріч вирушає президент Зеленський, на які поступки він готовий піти – невідомо. Тому у суспільстві наростає тривога щодо майбутньої капітуляції України перед Росією.

«Не можна рухатися до перемоги через капітуляцію. Це є ганьбою» , – наголосив Герасимов.

«Коли ми говоримо про те, що відбудеться в нормандському форматі, я б на місці української влади обов’язково використовував і оcтанні дані розслідувань, які свідчать – до керівництва військовими діями на Донбасі були причетні практично найвищі посадові особи РФ. Вже згадувалося і прізвище міністра оборони Шойгу», – нагадав Герасимов.

«Згідно з рішенням міжнародного трибуналу з морського права в Гамбурзі, Кремль мав негайно повернути без будь-яких умов і українських моряків, і кораблі. Вони тягнули до останнього. Повернення кораблів певним чином може бути пов’язано з тим розслідуванням, яке показало причетність найвищих посадових осіб Російської Федерації до керівництва незаконними збройними формуваннями і російськими збройними силами на окупованому Донбасі», – при пустив Артур Герасимов.

«Їхати треба з твердою проукраїнською позицією. І треба завжди розуміти: захист України, захист суверенітету і територіальної цілісності має бути завданням номер один жодним чином не можна прогинатися під вимоги Кремля», – переконаний співголова фракції «Європейська Солідарність» .

Коментарі

Позначки: