Обвал у багатоповерхівці Дрогобича не пов‘язаний з природним газом – «Львівгаз»

Новини 28 Серпня, 2019 432

Фото: ФБ/Олександр Ганущин

Під завалами будинку можуть бути ще 5 осіб

В АТ «Львівгаз» заявляють, що «жодних вибухів не було, природний газ не міг бути причиною обвалу, загазованості не виявлено».

Про це повідомляється на офіційній сторінці АТ «Львівгаз» у ФБ.

«Сьогодні, 28 серпня, близько 3 години ночі у м.Дрогобич відбувся обвал частини чотириповерхового будинку. Деякі ЗМІ помилково повідомили, що обвал пов’язаний із вибухом газу. Однак жодних вибухів не було, природний газ не міг бути причиною обвалу. Станом на 8:40 виявлено дві загиблих особи, з під завалів врятовано 6 осіб. Всього до медичних закладів госпіталізовано 7 осіб, з них 4 дитини. Висловлюємо щирі співчуття усім постраждалим родинам.

Фахівцями АТ «Львівгаз» одразу вночі було проведено обстеження підземних газопроводів, підвалів, під’їздів, контрольних трубок та всіх інших підземних інженерних комунікацій в радіусі 50 м на загазованість навколо будинку №100/1 по вул.Грушевського у м.Дрогобич, в якому стався обвал під’їзду № 2. Загазованості не виявлено. Подачу природного газу на будинок припинено. Напередодні викликів на службу 104 щодо витоків природного газу з цього будинку не надходило.

Пошуково-рятувальні роботи продовжуються, ведеться слідство.
Про подробиці інформуватимемо», – зазначається у повідомленні.

У Нацполіції області повідомили, що причини вибуху у будинку в місті Дрогобич – встановлюються.

Як повідомлялося, вибух стався о 02:46 на вулиці Грушевського, 101. Під‘їзд будинку з першого по четвертий поверх було зруйновано.

Як повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, на 06:00 год. в медичні заклади м. Дрогобич госпіталізовано 7 постраждалих, з них 4 дитини віком 6, 9, 12 та 17 років. Двоє постраждалих, з них 1 дитина, знаходиться у важкому стані. Одна особа загинула.

За попередньою інформацією під завалами можуть перебувати ще три особи. Рятувальні роботи продовжуються.

Під завалами житлового будинку у місті Дрогобич Львівської області можуть бути ще 5 осіб.

Як передає УНІАН, про це повідомив заступник директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Петро Коротинський на брифінгу в Києві.

«Вилучено двох загиблих, за оперативними даними, ще під завалами можуть перебувати 5 осіб, враховуючи кількість прописаних і можливу кількість проживаючих людей в цих квартирах», – заявив він. За словами представника ДСНС, рятувальні роботи проводяться безперервно і будуть здійснюватися до остаточного виявлення осіб, доля яких залишається невідомою.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин на своїй сторінці у ФБ написав, що серед причин  руйнування могли стати  помилки при будівництві.

«Будинок зруйновано, причини ще з‘ясовуються, схоже на обвал (створені проблеми з підпірними стінами, помилки при будівництві ще у 60 тих). На місці працють надзвичайники, проводяться заходи з відселення, після розбирання завалу будуть відповідні висновки причин трагедії»,- написав Ганущин.

Скриншот ФБ

Фото: ФБ/Олександр Ганущин

 

 

Коментарі

Позначки: , ,