Обурення наступом на опозиційне медіа висловлюють навіть ті, кого важко назвати симпатиками опозиції, – Черненко

Новини 07 Листопада, 2019 146

Обурення наступом на опозиційне медіа висловлюють навіть ті, кого важко назвати симпатиками опозиції, - Черненко

Сьогодні ДБР вдерлося з обшуками додому до власника телеканалу «Прямий» Володимира Макеєнка. Про це у Фейсбуці повідомив політолог Олександр Черненко, пише Четверта студія.

“Що мене завжди дивувало в обшуках «на дому» так це те, що правоохоронці, власне, хочуть там знайти?

От хто, скажіть, тримає вдома важливі документи, особливо, якщо вони стосуються угод такого рівня, де йдеться про купівлю цілого телеканалу?

Ну ок, є певні провадження, якісь підозри (що, як правило, закінчуються нічим), але навіщо влаштовувати «маски-шоу» на очах у сім’ї і сусідів?

Відповідь проста: демонстрація сили, залякування, приниження гідності.

Хоча ефект виходить завжди абсолютно протилежний. Дивлюся стрічку – обурення наступом на опозиційне медіа висловлюють навіть ті, кого важко назвати симпатиками вчорашньої влади, а сьогоднішньої опозиції.

Чому історія подібних «наїздів» в минулому нічому не вчить наших завзятих, з дозволу сказати, правоохоронців?

Складається враження, що наші силовики взагалі живуть в якомусь паралельному світі. Ще лише вчора відбулися парламентські слухання по свободі слова, а сьогодні вони приходять з обшуком до власника опозиційного каналу.

Бо слухання слуханнями, а у ДБР за розкладом команда «Фас!». А те, що у відомстві Труби усе за розкладом, нам добре відомо. Всі ж мабуть бачили як скурпульозно підлеглі розписали графік привітання свого шефа з днем народження.

Але з ДБР все більш-менш зрозуміло. Більше мене дивує, як швидко втрачають відчуття реальності ті, хто сьогодні дають вказівки атакувати канал. Чи може вони ніколи цю реальність і не відчували?”, – написав Черненко.

Сьогодні ДБР вдерлося з обшуками додому до власника телеканалу «Прямий» Володимира Макеєнка.Що мене завжди дивувало в…

Опубліковано Олександром Черненком Четвер, 7 листопада 2019 р.

Коментарі

Позначки: ,