Скандал з викраденням частини матеріалів розслідування справ Майдану свідчить про намагання нової влади переписати їх, – заявила депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз в ефірі 5 каналу, пише Четверта студія.

За її словами, зараз відбувається спроба перекрутити суть розслідування у справах Майдану, які проводив екскерівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

«Проблема в тому, що журналіст «112 каналу» (йдеться про Андрія Портнова, який нещодавно оприлюднив редакційне доручення йому від телеканалу «112 Україна» – ред.) в своєму телеграм-каналі написав, що він знайшов два томи справи по Майдану. А потім всі біжать до ДБР підтверджувати – знайшли чи не знайшли. І ДБР підтверджує», – зауважила Ірина Фріз.

«У мене питання – хто з них двох ДБР? Чи одноосібний телеграм-канал чи безпосередньо ДБР, яке має займатися цим?», – підкреслила політик.

«Те, що вони намагаються переписати цю справу – так, це є очевидна річ», – заявила депутат.

Відповідаючи на запитання, чи нова влада намагається протистояти цьому процесу чи вона є співучасником цього, Ірина Фріз припустила: «Моє враження – співучасник».