Ніякої «формули Штайнмаєра», як складової Мінських угод, не існує,- Порошенко (ВІДЕО)

Новини 02 Жовтня, 2019 137

Скриншот ФБ/Петро Порошенко

Ніякої «формули Штайнмаєра», як складової Мінських угод, не існує.

Про це п’ятий Президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко заявив у відеозверненні у Faсebook.

«Підписання формули російського походження – формули Путіна, де-факто, означає послаблення або навіть і зняття санкцій проти Росії. А також: легітимізацію окупованого РФ Донбасу, легітимізацію незаконного референдуму в Криму і незаконної анексії Криму.

Ми не допустимо такого сценарію розвитку подій. Ми солідаризуємося з тими акціями і закликами, які сьогодні лунають серед ветеранів. Ми не дамо зруйнувати Українську державу!», – зазначив Петро Порошенко.

Як пише «Укрінформ», у відеозверненні Петро Порошенко заявив, що «підписання Україною “формули Штайнмаєра” означає послаблення або навіть і зняття санкцій проти Росії».

“З приводу подій, що розгорнулися, сьогодні фракція політичної партії “Європейська Солідарність” в українському парламенті і наша партія хотіли б заявити, що ніякої “формули Штайнмаєра”, як складової частини Мінських угод, не існує. Ви там про неї не знайдете жодної згадки. Сьогодні “формулою Штайнмаєра” називається формула Путіна, який кардинально змінює послідовність дій, що були передбачені Мінськими угодами, відкидає дорожню карту Мінських угод, яка була запропонована спільною позицією України, Німеччини, і Франції в “нормандському форматі”, – сказав Порошенко.

Він наголосив, що не можна відкинути безпековий компонент, який забезпечує повне виведення іноземних окупаційних військ з української території, роззброєння незаконних військових формувань, забезпечення участі українських політичних сил і українських кандидатів у виборчому процесі, повернення тимчасово переміщених осіб і їх активну участь у виборчому процесі, без яких жодні вибори не можуть бути визнані легітимними і такими, що відповідають вільному волевиявленню українських громадян.

“В тих умовах ми точно наголошуємо, що підписання зазначеної формули російського походження, формули Путіна де-факто означає послаблення або навіть зняття санкцій проти Російської Федерації, легітимізації окупованого Росією Донбасу, легітимізації незаконного референдуму Криму і незаконної анексії Криму”, – наголосив Порошенко.

 

Коментарі

Позначки: ,