Німця під час прориву польсько-українського кордону намагалися зупинити пострілами

Новини 05 Вересня, 2018 129

Фото: "Польське радіо"

Подробиці інциденту від польських та львівських прикордонників

Чоловік, який проривався через «Краковець», виявився громадянином Німеччини.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Як вже повідомлялося, на кордоні з Польщею співробітники Держприкордонслужби завадили прориву в Україну транспортного засобу. Автівка влетіла в пункт пропуску з боку Польщі на великій швидкості збивши шлагбаум. Спроба прориву відбулася в пункті пропуску «Краковець» сьогодні, 5 вересня, близько 9-ї ранку.

Збивши шлагбаум при в’їзді в пункт пропуску автівка не зупинилася та продовжувала рух. Прикордонники Мостиського загону негайно провели заходи для зупинки порушника та застосували засоби примусової зупинки.

Транспортний засіб зупинився пробивши колеса та знісши ще один шлагбаум. Водія затримала група реагування спільно з представниками поліції.

«Затриманий чоловік виявився іноземцем, в нього знайшли паспорт громадянина Німеччини, а його автівка мала швейцарську реєстрацію. Зважаючи на стан затриманого, він може бути під впливом наркотичних засобів або алкоголю», – інформує відомство.

Як повідомляє «Польське радіо», водій під пострілами здійснив силовий прорив з Польщі в Україну.

Як повідомила речниця Бескидського відділу Прикордонної служби Польщі майор Ельжбєта Пікор, польські прикордонники побачили, що приватне авто Renault Laguna силою в’їхало на недіючий майданчик автодороги та, протаранивши захисні конструкції, перетинає кордон з Україною. Там водій розвернувся та чимдуж кинувся повертатися у бік Польщі.

«Прикордонники швидко відстежили водія, який втікав автомагістраллю A4 неподалік Корчової. Вони спробували зупинити транспортний засіб, зробивши відповідні сигнали, але через відсутність реакції водія, було здійснено декілька попереджувальних пострілів. Водій надалі не реагував і на великій швидкості заїхав у прикордонний пункт пропуску в Корчовій, де, подолавши захисні конструкції, обминув польський прикордонний контроль та силою виїхав в Україну», – описала інцидент майор Пікор.

Вона додала, що українські прикордонники повідомили про затримання автівки та водія.

Як повідомлялося, з Польщі в Україну намагався прорватися автомобіль.

Відео: Держприкордонслужба України

Коментарі

Позначки: , , ,