Німецько-польський скандал: на килим до міністра оборони РП викликали аташе посольства ФРН

Новини 04 Листопада, 2017 105

Урсула фон дер Ляйєн

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн днями закликала підтримувати “здоровий демократичний опір молодого покоління у Польщі” після зміни влади в 2015 році

До міністерства національної оборони Польщі викликано на розмову військового аташе ФРН у Варшаві через висловлювання у ЗМІ керівника німецького оборонного відомства Урсули фон дер Ляйєн.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Польщі.

“У п’ятницю, 3 листопада, міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич у зв’язку з висловлюванням міністра оборони Німеччини Урсули фон дер Ляйєн дав розпорядження директору департаменту військових закордонних справ полковнику Томашу Коваліку викликати аташе з питань оборони ФРН для дачі пояснень у цій справі”, – йдеться в повідомленні.

У четвер міністр оборони ФРН у ефірі телеканалу ZDF заявила, що потрібно підтримувати “здоровий демократичний опір молодого покоління у Польщі” після зміни влади в 2015 році. Вона зазначила, що готова боротися за те, щоб так легко не втрачати країни Центрально-Східної Європи.

На слова фон дер Ляйєн відреагував також глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський. Він заявив, що висловлювання міністра оборони Німеччини є спробою втручання німецького політика у внутрішні справи Польщі. Він зазначив, що польська сторона намагатиметься з’ясувати, чому такі слова відомого політика прозвучали у публічному просторі.

Ілюстрація: ИноСМИ

Коментарі

Позначки: , ,