Німеччина збільшила продаж зброї до Саудівської Аравії та Єгипту

Новини 14 Листопада, 2017 797

Ілюстративне фото

Уряд Німеччини у третьому кварталі 2017 року затвердив експорт зброї на суму близько 450 мільйонів євро, що більш ніж у п’ять разів перевищує цифри за той же період минулого року

Міністерство економіки Німеччини оприлюднило дані про експорт зброї після того, як інформацію запросив депутат від опозиційної Лівої партії Стефан Лібіх.

За офіційними даними, Єгипет купив озброєння на 300 млн. євро, ставши найбільшим покупцем німецької зброї, а Саудівська Аравія купила майже на 150 млн. євро. Для порівняння, обидві країни у третьому кварталі 2016 року імпортували німецької зброї на 45 млн. євро та 41 млн. євро відповідно.

В інформації Мінекономіки не називаються види озброєння, але велику частку продажів в Саудівську Аравію, ймовірно, складуть чотири патрульних катери та 110 військових вантажівок, про контракти на які німецький уряд оголосив у липні.

Але залишається незрозумілим, що саме купив Єгипет, і Лібіх вже подав до уряду наступний інформаційний запит.

Опозиція критикує експорт до обох країн, які “повинні відповісти за тисячі загиблих від їх брудної війни в Ємені”. Каїр і Ер-Ріяд підтримують уряд Ємену у конфлікті проти повстанців. У 2015 році Саудівська Аравія розпочала військове втручання, яке, як повідомляється, призвело до загибелі 8500 осіб.

“Були часи, коли для Німеччини було повністю виключено поставляти зброю країнам, що брали участь у війнах. “Це змінилося лише за двох останніх урядів. Це почалося з Туреччини, якій була продана зброя, незважаючи на війну з курдами”, – сказав Лібіх.

Коментарі

Позначки: , , ,