Німеччина закликала зберегти незалежність антикорупційних органів в Україні

Новини 08 Грудня, 2017 155

Ілюстративне фото

Німеччина закликала зміцнити та зберегти незалежність Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та інших антикорупційних установ

“Вирішальним є зміцнення та збереження незалежності НАБУ, САП й інших установ, направлених на боротьбу з корупцією. Проект закону №7362 зашкодить репутації України і повинен бути відкликаний”, – йдеться у повідомленні Посольства Німеччини.

Нагадаємо, проект Закону України № 7362 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю” Верховна Рада планувала розглянути 7 грудня. У разі прийняття цього документа, антикорупційні органи потрапили б у залежність від керівництва держави, що означало б згортання в Україні антикорупційної реформи. Законопроект, зокрема, передбачає право парламенту розглядати питання щодо висловлення недовіри керівництву НАБУ та іншим органам. Законопроект був внесений до Ради 6 грудня главами фракцій БПП і Народний фронт Артуром Герасимовим і Максимом Бурбаком.

7 грудня народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Мустафа Найєм повідомив, що законопроект про можливість звільнення глав новостворених антикорупційних органів знято з порядку денного.

Коментарі

Позначки: