Рішення ПАРЄ скасувати санкції проти російської делегації, яке було ухвалене вночі проти вівторка, перекреслило зусилля команди українських дипломатів і політиків, які починаючи з 2014 року у дуже складних умовах формували міжнародне коло солідарності навколо нашої держави. Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко у Львові під час презентації другого шеститомника творів Романа Іваничука.   

«5 років ми тримали міжнародну солідарність. Ніхто уявити собі не міг, як важко це було, щоб весь світ тримав єдність і санкції проти Росії.  Місяць минув – і вчора вночі були скасовані санкції в ПАРЄ.  Виглядає так, наче Росія не є агресором. І Крим не є анексованим?  А Донбас не є окупованим?  А три тисячі життів українських воїнів і 13 тисяч життів українців? Давайте, ми не будемо цього помічати? І незважаючи на те, що наші делегати – не нові обличчя, а наші бійці, народні депутати,  об’єднавшись, билися у Страсбурзі,  вони виявилися 9-ою ротою, кинутою там без дипломатичної допомоги від керівництва держави», – наголосив Порошенко.

Він зазначив, що проєвропейські сили мають об’єднатись і не дати Росії продовжити наступ на дипломатичному фронті, який є не менш важливим, аніж фронт на Донбасі.

«Не дати їм скасувати санкції Євросоюзу, НАТО і Великої Сімки. Бо інакше ми будемо позбавлені будь-якої міжнародної підтримки в тиску на Росію для звільнення української землі. А це означає те, чого хоче Путін. Щоб міжнародні партнери залишили Україну сам-на-сам з агресором», – застеріг Порошенко.

«Ми не дамо їм зруйнувати наші досягнення. Навпаки – будемо впевнено пробивати кордони Євросоюзу. Ніхто нас не зупинить. Бо з нами правда – і з нами Україна», – переконаний лідер партії «Європейська Солідарність».