Ні капітуляції: по всій Україні люди вийшли на віче проти “формули Штайнмаєра”

Новини 06 Жовтня, 2019 631

Народне віче: «Зупинимо капітуляцію» фото 4studio

Активісти закликали всіх небайдужих громадян прийти на акцію протесту проти реалізації “формули Штайнмаєра”. Акція проходить у Рівному, Львові, Одесі, Дніпрі, Миколаєві та інших містах України.

Події з кожного міста висвітлюють кореспонденти “Прямого”.

16:01 У Києві ухвалили резолюцію зі зверненням до керівництва держави та держав-союзниць в НАТО і ЄС не допустити капітуляції перед Кремлем. До акції по всій Україні приєдналися майже 30 міст. На Майдані Незалежності ветеран Павло Білоусов оголосив про створення “Руху опору капітуляції”.

Мітингувальники також вимагали звільнення очільника Офісу президента Андрія Богдана. Усі вимоги мітингувальників влада має виконати до 14 жовтня. В цей день також будуть відбуватися подібні заходи акції “Ні капітуляції!”.

15:36 У Києві на Майдані Незалежності закінчилася акція “Ні капітуляції!” і народне віче вирушило до будівлі Кабінету Міністрів, а потім до будівлі Верховної Ради аби закликати владу звернути увагу на акції, які відбулися по всій Україні.

15:32 У Києві на акцію протесту “Ні капітуляції!” на Майдан Незалежності вийшли близько 10 тисяч осіб.

14:41 У Львові на акцію “Ні капітуляції!” біля пам’ятника Тарасу Шевченку вийшли близько двох тисяч людей. Не зважаючи на холод акція тривала майже три години. Головною умовою було те, що влада “не повинна переступати “червоні лінії” і не має зраджувати національних інтересів”.

14:38 В Одесі люди крім загальних вимог, також вимагали не допустити амністії жодного терориста, які були при владі на окупованих територіях останні роки. Також не допустити легалізації псевдо-державних формувань, які не відповідають Конституції України.

14:37 У Харкові люди підписали звернення до президента з вимогою заборонити відведення українських військ, також наполягають на неприпустимості амністії проросійських бойовиків та проведенні виборів до відновлення повного контролю над українсько-російським кордоном.

Акція у Харкові відбулась мирно і без заворушень. Порядок охороняли 30 правоохоронців.

13:54 Ексміністр у справах ветеранів України, член партії “Європейська солідарність” Ірина Фріз, коментуючи акції протесту по всій Україні проти “формули Штайнмаєра”, заявила, що людям не потрібен мир ціною життів українських військових, які віддали життя за незалежність України.

13:05 У Харкові люди підписали звернення до обласної та міської рад, щоб були скликані позачергові сесії для висловлення ставлення до підписання у Мінську “формули Штайнмаєра”. На мітингу було до пів тисячі людей з плакатами “Ні капітуляції”.

13:03 В Ужгороді на площі Театральній зібралися безліч людей на народне віче “Ні капітуляції!”. Вони обурені впровадженням “формули Штайнмаєра” і “здачею” України.

12:58 народний депутат фракції “Європейська солідарність” Іванна Климпуш-Цинцадзе, коментуючи акцію протесту на Майдані Незалежності у Києві та в інших містах України, наголосила, що влада повинна прислухатися до активної частини суспільства, яка виступає проти реалізації “формули Штайнмаєра”.

12:55 У Львові на акцію “Ні капітуляції” прийшли понад тисяча людей, обурені заявами президента Володимира Зеленського про впровадження формули Штайнмаєра і надання особливого статусу Донбасу.

12:53 У Миколаєві на акцію протесту “Ні капітуляції!” зібралося набагато більше людей, ніж 2014 року на початок Євромайдану. Люди зібралися з різними політичними поглядами та різним баченням розбудови майбутнього України, але всіх їх об’єднало не бажання здавати Україну.

12:40 У Рівному зібралися кілька сотень людей з плакатами “Ні капітуляції”. Учасники протесту вважають погодження “формули Штайнмаєра” капітуляцією в російсько-українській війні, бо формула передбачає проведення виборів на окупованих територіях під наглядом ОБСЄ та надання їм особливого статусу.

12:32 “Люди, які прийшли сьогодні на Майдан у Києві, і навіть на Майдани в Україні, прийшли не на протистояння, а прийшли заявити, що вони є громадянами цієї країни, яких не влаштовує те, що влада відмовляється від державності України. Тому що відводити свої війська зі своєї території під час війни – це зрада державних інтересів. І перш за все люди, які вийшли на Майдан, хочуть, щоб їх почали чути”, – розповів співзасновник ГО “Справа Громад” Віталій Гайдукевич з Майдану Незалежності у Києві.

Більше дивіться у відео:

12:10 У Києві, як розповіла кореспондент “Прямого” Олена Чернякова, українське народне віче проходить без політичних гасел і без політичної символіки. У соцмережах кількість учасників, які висловили намір прийти на віче зросла майже до 9 тисяч. У руках у людей українські прапори і прапори кримськотатарського народу. Також є плакати з написами “Ні капітуляції”.

У Дніпрі на 12-ту годину через соцмережі зібралися понад 200 людей. Вимоги в усіх лише одні – ні капітуляції і проти “формули Штайнмаєра”. У Дніпрі її відверто називають “формулою Путіна”. Також немає жодної партійної символіки. Бо ще на першому зібранні, як розповіла кореспондент “Прямого” Тетяна Запаря, люди пообіцяли один одному, що це президента можна переобирати і партію можна змінити, але державні інтереси – вічні. І будуть підтримувати один одного та стояти за Україну до останнього

В Одесі, за словами кореспондента “Прямого” Богдана Максимця люди розгортають плакати проти реалізації “формули Штайнмаєра”. На площі біля Дюка де Ришельє зібралося приблизно 200-300 людей, але люди продовжують підходити. Заклики, гасла та прапори, як і по всій Україні, не політичні, а виключно національні – як синьо-жовті, так і червоно-чорні. Немає тільки кримськотатарських прапор, які також активісти обіцяли принести з собою. Серед учасників акції місцеві громадські діячі, колишні військовослужбовці, представники патріотичних організацій.

Більше дивіться у відео:

11:08 у Києві початок акції призначений на 6 жовтня 12:00 на Майдані Незалежності.

“Україна стоїть за пів кроку до капітуляції у війні з Росією. Проведення виборів в ОРДЛО відкриває двері до автономії ОРДЛО, легалізації терористів у якості політиків та “народної міліції” і зрештою втрати суверенітету України. З метою системної протидії капітуляції ми оголошуємо створення Руху опору капітуляції”, – йдеться у повідомленні організаторів акції у Києві на сторінці у Facebook.

“На віче ми висунемо ультиматум владі та обговоримо стратегію і план подальших дій. Приносьте з собою жовтий скотч і жовті стрічки як символ опору капітуляції”, – закликали активісти.

Акція відбудеться виключно під національними прапорами.

Коментарі

Позначки: , , , , ,