Незаконно обрані на території окупованого Криму “парламентарі” не мають права бути в ПАРЄ, – Сенцов

Новини 02 Жовтня, 2019 86
Олег Сенцов. Фото: Прямий.

Олег Сенцов. Фото: Прямий.

Члени російської делегації, які були обрані на території окупованого Росією Криму, не мають права бути присутніми на Парламентській асамблеї Ради Європи.

Про це під час брифінгу сказав колишній політв’язень, український режисер Олег Сенцов. Трансляцію вів “Прямий”.

“Особисто для мене червоною лінією є можлива участь у цій сесії ПАРЄ парламентарів, обраних на території окупованого Криму. І не важливо, чи пройшли вони по мажоритарному округу, чи по списках “Єдиной России”. Якщо людина обиралась на окупованій території – значить вона не має права знаходитись у ПАРЄ, оскільки це суперечить принципам Ради Європи, її статуту, а також всім деклараціям, які ця організація приймала”, – наголосив колишній політв’язень.

Сенцов також додав, що присутність у ПАРЄ депутатів з окупованого Криму означатиме, що Європа визнала півострів частиною Росії.

“Якщо так станеться й Росія буде намагатись у будь-який спосіб протягнути таких людей у ПАРЄ, показавши всьому світу, що раз у цій організації є люди, які були обрані на території Криму, то значить де-факто Європа визнає окупований півострів частиною Росії”, – підкреслив режисер.

Коментарі

Позначки: , ,