Нехай їздять де завгодно, крім України, – міністр про російський залізничний об’їзд

Новини 11 Грудня, 2017 36

Володимир Омелян

Росія пустила в обхід України близько 60 пасажирських і 30 вантажних поїздів, проте жодних наслідків для України це не матиме

Навпаки, навіть знизить імовірність терактів.  Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в коментарі “112 Україна”.

“Я такий крок абсолютно вітаю, нехай їздять де завгодно, крім України. Ніяких наслідків немає, навпаки знижується ризик будь-яких терористичних актів”, – зазначив Омелян.

Він додав, що в обхід України Росія пустила близько 60 пасажирських і 30 вантажних поїздів.

Раніше повідомлялося, що з 11 грудня компанія “Російські залізниці” повністю перевела пасажирські потяги далекого прямування на новий залізничний шлях в обхід території України.

Екс-глава Укрзалізниці Олександр Завгородній також заявив, що залізниця, побудована в РФ в обхід України, не завдасть шкоди українській залізничній компанії. За його словами, гілка, про яку йде мова, проходила по межі між країнами і ніколи з 1991 року не була в експлуатації Укрзалізниці.

Про плани будівництва залізниці на південь Росії, яка б не перетинала б кордон з Україною, було оголошено у березні 2014 року. Тоді вартість будівництва оцінювали в 45-60 млрд руб.

Коментарі

Позначки: , ,