Не Україна має відводити війська, а Росія має звільнити наші території, – Порошенко

Новини 19 Вересня, 2019 87

Фото: ТСН

Саме Росія має звільнити окуповані території Донбасу, а не Україна повинна відводити війська зі своєї землі.

Про це пише телеканал “Прямий” посилаючись на заяву п’ятого президента України, лідера політичної партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка.

“Перед тим, як зараз проводити мінські переговори, обговорювати формулу Штайнмаєра, відведення військ, якого взагалі немає в Мінських угодах, треба добитися виконання Мінську, під яким стоять підписи представників Росії”, – підкреслив Петро Порошенко в інтерв’ю журналістам.

“І не Україна зараз має відводити війська, а Російська Федерація має звільнити 2,5 тис. км2 нашої території відповідно до Мінська 19 вересня 2014 року”, – заявив він.

П’ятий президент України зазначив, що саме сьогодні 19 вересня та дата, коли, безумовно, “варто нагадати росіянам про це, а не показувати звідки ще ми маємо відвести війська з нашої землі. І які ще не існуючі формули ми маємо підтримати, аби лише продемонструвати Путіну свої дружні відносини”, – додав він.

Петро Порошенко підкреслив: “Це не те, чого сьогодні потребує Україна. Це не те, чого сьогодні потребує міжнародна коаліція на підтримку України, над створенням якої наша команда працювала п’ять років”.

Коментарі

Позначки: ,