Названо винних у смерті двох гірників на шахті «Лісова»

Новини 15 Червня, 2019 276

Фото: "Над Бугом"

Спеціальна комісія встановила винних осіб за смертельний випадок на шахті Львівщини

Комісія зі спеціального розслідування групового нещасного випадку зі смертельними наслідками, що стався 29.05.2019 року на ВП «Шахта «Лісова» ДП «Львіввугілля», завершила свою роботу.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпраці у Львівській області.

Як зазначається у повідомленні, комісія зі спеціального розслідування групового нещасного випадку зі смертельними наслідками, що стався 29.05.2019 року на ВП «Шахта «Лісова» ДП «Львіввугілля», завершила свою роботу.

Встановлено, що 29.05.2019 р. о 02 год.57 хв. (в 4-ту зміну за 28.05.2019 р., початок зміни 29.05.2019 р. о 02 год. 00 хв., закінчення зміни 29.05.2019 р. о 08 год. 00 хв.) на 181 бортовому штреку пласта n7н «Сокальський» в районі сполучення 181 бортового штреку з лавою №181 стався обвал порід покрівлі, яким було смертельно травмовано двох працівників дільниці №1, а саме гірника підземного 1997 р.н. та гірника з ремонту гірничих виробок 1971 р.н.

За результатами спецрозслідування комісія прийшла до висновку, що нещасний випадок є пов’язаним з виробництвом, відповідно складено акти за формами Н1.

За результатами проведеного розслідування встановлено, що причинами настання цього нещасного випадку є організаційні. Зокрема, порушення технологічного процесу, залучення до роботи працівників не за спеціальністю (професією), незадовільне функціонування системи управління охороною праці, невиконання посадових обов’язків та невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

Комісія зі спеціального розслідування нещасного випадку вважає, що особами, дії або бездіяльність яких призвели до нещасного випадку є гірничий майстер дільниці з видобутку вугілля № 1, начальник зміни виробничої служби, заступник начальника дільниці з видобутку вугілля № 1, начальник дільниці з видобутку вугілля № 1, заступник директора з виробництва, гірник з ремонту гірничих виробок.

За допущені порушення нормативно-правових актів з охорони праці і невиконання посадових обов’язків, що призвело до нещасного випадку, комісія запропонувала притягнути усіх винних осіб до відповідальності, зважаючи на ступінь відповідальності.

Окрім цього, з метою запобігання схожим нещасним випадкам, ДП «Львіввугілля» зобов’язали провести низку заходів, а керівництво шахти «Лісова» зобов’язано усунути усі порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці, що були виявлені в межах проведення цього розслідування.

 

 

Коментарі

Позначки: ,