Нацрада оголосила попередження телеканалу «ZIK»

Новини 01 Листопада, 2018 109

Ілюстрація: "Укрінформ"

За його супутниковою ліцензією

Неодноразові моніторинги ефіру та перевірки ліцензіата працівниками Національної ради підтвердили, що  ТОВ – ТРК «Міст ТБ», м. Львів (логотип «ZIK»), не веде супутникового мовлення. Зваживши на пояснення представника компанії, на засіданні 1 листопада регулятор ухвалив рішення оголосити попередження компанії за його супутниковою ліцензією.

Таке рішення було прийняте на засіданні 1 листопада, повідомляє прес-служба регулятора.

Як зазначається у повідомленні, попередньо, у грудні  2017  року,  Національна рада визнала порушення вимог частини сьомої статті 27  та пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та застосувала до телекомпанії «ZIK» санкцію «стягнення штрафу» за неусунення порушень умов ліцензії в установлені Національною радою строки після оголошення попередження. Товариство сплатило штраф 5% розміру ліцензійного збору, що становив  17 708 грн. 10 коп.

Також відповідно до пункту 4  цього рішення Національної ради (від 27.12.2017 № 2518) мовника було зобов’язано упродовж місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

Провівши 6 червня 2018 року моніторинг мовлення компанії, працівники Національної ради знову зафіксували відсутність супутникового мовлення за зазначеними в ліцензії параметрами. Тому Національна рада 29  серпня 2018 року провела ще одну перевірку, яка знову підтвердила, що мовник вкотре не усунув порушень.

Під час розгляду цього питання на засіданні Національної ради представник компанії пояснила, що телеканал 1 жовтня відновив мовлення і має намір надалі активно його провадити. Взявши до уваги запевнення компанії про її намір надалі вести мовлення на супутнику, регулятор оголосив компанії попередження.

 

Коментарі

Позначки: , ,