Наступне судове засідання по справі стадіону “Сільмаш” відбудеться 18 січня

Новини 11 Січня, 2019 709

Чергове засідання у Господарському суді Львівської області щодо статусу стадіону “Сільмаш” відбудеться вже за тиждень, 18 січня.

На засіданні 10 січня суддя задовольнив клопотання однієї з сторін на виклик для надання пояснень експерта, який займався експертною оцінкою даної території.

“Виклик експерта до суду вважаємо проміжною перемогою, очікуємо, що при фаховій побудові розмови з ним, нам вдасться надати суду наочні докази невідповідності задокументованих висновків та реального стану речей. Попри те, що судовий процес є довготривалим і виснажливим, ми переконані, що громаді Львова треба до кінця відстоювати свої права на зелений оздоровчий куточок посеред міста”, – переконана мешканка суміжної зі”Сільмашем” вулиці та активістка за права громади Львова Марія Вагіла.

Довідково: Стадіон збудували у 30-х роках минулого століття для потреб спортивного клубу, у післявоєнний час став власністю заводу “Львівсільмаш”. Спортивний комплекс процвітав, саме на ньому у 50-60 роках проводила змагання команда “Сільмаш”, яка згодом реорганізувалася в ФК “Карпати”. Та у скрутні 90-і роки, завод “Сільмаш” продає ТзОВ “Три корони Девелопмент” частину споруд стадіону: роздягальню для спортсменів, загальною площею 392,3 кв. м, футбольне поле, ворота, огорожі та бігової доріжки. Усі інші частини стадіону досі належать ПАТ “Завод Львівсільмаш”.

Основним видом діяльності ТзОВ “Три корони Девелопмент”, яке на даний час не веде активної діяльності є управління нерухомим майном за винагороду або на основі контракту. Кінцевим бенефіціарними власниками є Герасим Ігор Богданович та Ключевський Олександр Богданович. В свою чергу Герасим Ігор Богданович спільно з Наконечним Григорієм Орестовичем є співвласником ТзОВ “Привокзальний ринок”. Останній же, був керівником будівельних компаній ТОВ “Енергозем” та ТОВ “Альфа Інвестзем”.

ПАТ “Завод Львівсільмаш” – банкрут, станом на сьогодні припинив свою діяльність. Все майно перейшло у власність Відкритого акціонерного товариства “Міжрегіональний фондовий Союз”, а власником 50,99% акцій є ТзОВ “Леополіс Конгрес Хол”, яке через ПАТ “Закритий недиверсифікований венчурний інвестиційний фонд “Рассвет” є власністю родини Сабашук з Запоріжжя. 14 вересня депутати Львівської міської ради не підтримали проект Ухвали про надання ТзОВ “Леополіс Конгрес Хол” дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою Городоцька, 207. Фактично питання щодо майна колишнього ПАТ “Завод Львівсільмаш” на стадіоні, станом на сьогодні залишається відкритим.

 

Коментарі

Позначки: ,