НАБУ порушило кримінальне провадження проти генерального прокурора

Новини 17 Листопада, 2017 138

Артем Ситник і Юрій Луценко. Фото: Укрінформ

У відповідь на кримінальне провадження проти директора Національного антикорупційного бюро, Артем Ситник взявся за Юрія Луценка

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірного незаконного збагачення генерального прокурора Юрія Луценка, повідомляє “Українська правда” з посиланням на речницю НАБУ Світлану Оліфіру.

“За ухвалою суду, яка зобов’язала внести відомості до ЄРДР, детективи внесли ці відомості, і розпочато розслідування за фактом ймовірного незаконного збагачення”, – розповіла вона.

За словами Світлани Оліфіри, справа стосується саме генпрокурора і порушена 30 жовтня за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу.

Речниця повідомила, що відповідне рішення ухвалив Солом’янський районний суд Києва у жовтні.

Водночас колишній заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін написав у Facebook, що ця справа порушена за його зверненням.

“За моєю заявою НАБУ зареєструвало і почало розслідування кримінального провадження про незаконне збагачення генпрокурора Луценко”, – заявив він.

До свого посту Ренат Кузьмін додав листа від НАБУ, де йому повідомляють про відкриття провадження.

Він додав, що це вже п’ята справа, порушена проти Юрія Луценка, за його заявами.

Нагадаємо, Генпрокуратура у четвер порушила кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства.

ГПУ зробила це на підставі опублікованого в інтернеті аудіо-запису, де людина з голосом, схожим на Артема Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

Коментарі

Позначки: , , ,