На Жовківщині почало працювати сучасне молочне господарство – сімейна ферма

Новини 29 Листопада, 2018 1 414

Фото: Жовківська РДА

У селі Хитрейки Жовківського району Львівщини почало працювати сучасне молочне господарство – сімейна ферма родини Онишкевичів.

Як повідомили у Жовківській РДА,  23 листопада ще одна родина на Жовківщині офіційно відкрила сімейну молочну ферму.

«У село Хитрейки  Світлана з Русланом та 3-ма дітьми запросили на родинне свято. Привітати молоду сім’ю приїхали перший заступник голови Жовківської райдержадміністрації Любов Дунець, начальник відділу агропромислового розвитку Галина Кітинська, голова кооперативу “Загора” Петро Каліка, член правління кооперативу Микола Пилипець, представники Львівської аграрної дорадчої служби, кооперативного об’єднання “Рівнопраність”, Львівської аграрної палати, Львівської облдержадміністрації та багато інших гостей», – зазначається у повідомленні.

Львівська Аграрна дорадча служба в межах Проекту “Розвиток молочного бізнесу в Україні” (фінансується урядом Канади) надала технологічну, консультативну та матеріальну підтримку родині. Сьогодні в господарстві 41 корова. Відкриття ферми відбулося в період святкування 20-ти літнього ювілею Львівської аграрної палати (вона є співзасновником Львівської агарної дорадчої служби) та візиту в Жовківський район учасниць та учасників ювілею гостей з Польщі, Німеччини, Франції, Туреччини, багатьох областей України.

Як повідомляє AgroTimes.net, молочним скотарством Руслан Онишкевич займається вже тривалий час. У 2018 році сім’я завершила реконструкцію існуючого приміщення та будівництво нового корівника, що дозволило значно розширити поголів’я корів.

Фото: Жовківська РДА

На  фермі створені комфортні умови для корів та виробництва молока найвищого ґатунку. В господарстві утримуються 40 корів чорно-рябої  молочної та симентальської порід. Доїння корів проводять механізованим способом доїльними установками. Зберігання забезпечує охолоджувач молока ємкістю 500 л.

Для ведення господарства сім’я використовує 4 га власних сільськогосподарських угідь.  Також господарі мають  сільгосптехніку й обладнання для обробітку землі та заготівлі кормів.

Для реалізації проекту створення сімейної молочної ферми у 2018 році подружжя отримало з обласного бюджету 200 тис грн у вигляді пільгового кредиту на реалізацію бізнес-плану.

У межах  співпраці з проектом технічної допомоги «Розвиток молочного бізнесу в Україні», що реалізується урядом Канади, родина Онишкевичів також отримала безповоротну допомогу в вигляді технічних засобів та обладнання для ферми на суму 100 тис грн.

Консультаційний супровід надавали дорадники Львівської аграрної дорадчої служби.

 

Коментарі

Позначки: ,