На залізничних та автобусних станціях Львівщини перевірятимуть законність перевезення ялинок

Новини 04 Грудня, 2018 81

Фото: ОУЛМГ

На Львівщині стартувала ялинкова компанія.

Як повідомили у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, лісогосподарські підприємства Львівщини  цьогоріч заготовлять 10,5 тисяч новорічних ялинок. Якщо через високий попит такої кількості виявиться замало, то підприємства зможуть заготувати ялинки додатково.

Для реалізації новорічних ялинок лісівники облаштують торгівельні майданчики в районах області, також проводитимуть реалізацію з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення, а також у Львові у спеціально визначених місцях торгівлі новорічними ялинками. Ціни на ялинки у держлісгоспах коливатимуться від 100 до 200 грн, залежно від висоти дерева

«З ініціативи Львівського ОУЛМГ, голова Львівської облдержадміністрації видав розпорядження «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2019 року». На автодорогах, залізничних та автобусних станціях будуть створені тимчасові пости з працівників лісової охорони, правоохоронних органів, органів екобезпеки для перевірки законності придбання та перевезення новорічних ялинок», – зазначається у повідомленні.

Легально заготовлені новорічні ялинки обов’язково повинні бути промаркованими пластиковими бирками або самоклейними стрічками зі штрих-кодом. За ним кожен може перевірити походження ялинки, ввівши код на сайті https://www.ukrforest.com/check.

Фото: ОУЛМГ

 

Коментарі

Позначки: ,