На Яворівському полігоні Львівщини командир під час занять покалічив солдата

Новини 23 Липня, 2018 714

Військовий госпіталь, Львів. Фото: Zik

На території військового містечка у селі Старичі Яворівського району Львівщини, старшина військової частини під час занять так побив солдата, що медикам довелося видалити йому селезінку.

Про це стало відомо з власних джерел у Міністерстві оборони України.

Постраждалого солдата доставили до районної лікарні, де медики прооперували його і видалили селезінку. Для подальшого лікування, військовослужбовця доставили до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львів.

Прес-секретар військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак повідомила, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 426-1 КК України (Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, тобто умисне вчинення дій, які явно виходять за межі наданих цій особі прав чи повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, вчинені в умовах особливого періоду, – караються позбавленням волі на строк від семи до десяти років).

Як повідомляє Znaj.ua, з посиланням на військовослужбовця 45-ї окремої артилерійської бригади Миколи Закордонця, інцидент стався у військовій частині А2943.

«За словами військовослужбовця, 27-річний солдат В’ячеслав Явний поклав голову на парту під час занять. Старшина Сергій Липянин вирішив, що це “кричуще порушення статуту” і кілька разів вдарив солдата в живіт. Після побиття солдата знадобилася медична допомога і його направили до Новояворівської райлікарні. Виявилося, що старшина завдав бійцеві настільки серйозні ушкодження, що тому довелося видалити селезінку. Закордонець розповів, що старшина не раз застосовував фізичну силу щодо В’ячеслава Явного. Крім цього, Липянин постійно порушує службові повноваження. Багато вважають, що причиною тому є родинний зв’язок старшини з начальником штабу військової частини А2943. Свідки жорстокого побиття Явного дали свідчення поліції і військовим правоохоронним органам. Солдат Явний знаходиться на лікуванні у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону», – інформує видання.

 

Коментарі

Позначки: , , ,