На Яворівщині журналіста затримали на хабарі

Новини 04 Червня, 2019 1 210
Яворівщині журналіста затримали на хабарі. Фото: відкриті джерела.

а Яворівщині журналіста затримали на хабарі. Фото: відкриті джерела.

Громадським активістом, якого СБУ затримала за вимагання 30 тис. грн у бізнесмена на Львівщині, є голова ГО “Громадський контроль Яворівщини” та редактор сайту Yavir.net Юрій Кенцало. Про це пише ZAXID.NET посилаючись на власні джерела.

Про затримання 36-річного Юрія Кенцала за вимагання грошей 4 червня повідомило управління СБУ у Львівській області. Однак правоохоронці не вказали прізвище затриманого.

За даними СБУ, голова однієї з регіональних ГО на Львівщині вимагав 30 тис. грн у підприємця. Активіст шантажував його, погрожуючи оприлюднити інформацію про неіснуючі корупційні зв’язки та нібито порушення бізнесменом процедури отримання дозволу на видобуток корисних копалин. Юрія Кенцала затримали після отримання усієї сухи хабара, незабаром суд має обрати йому міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, що Юрій Кенцало часто потрапляв у скандальні ситуації. Цьогоріч у січні він намагався перетнути кордон у Краковці на автомобілі з перебитими номерами. Раніше депутат Яворівської райрад Григорій Бабій відсудив у Юрія Кенцала 5 тис. грн моральної компенсації через пост у Фейсбуці, у якому Кенцало опублікував частину даних з його історії хвороби.

Також Кенцала звинувачували в ухиленні від мобілізації до ЗСУ. Правоохоронці навіть примусово приводили його у військкомат.

 

Коментарі

Позначки: , , ,