На Яворівщині скажений кіт відправив до лікарні чотирьох людей

Новини 03 Квітня, 2019 296

Ілюстрація: УНІАН

В Яворівському районі на Львівщині зареєстровано випадок сказу: скажений кіт покусав та подряпав чотирьох мешканців села Оселя.

Про це повідомив лікар-епідеміолог, завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень  Яворівського районного відділу обласного лабораторного центру Віра Левицька, – повідомляє «Яворів Інфо».

З її слів, під час проведення  щеплень у час карантину цей домашній кіт втік, тому не був щеплений проти сказу. Тварина загинула.

«Впродовж останніх років захворюваність на сказ серед тварин та серед людей, так звана – гідрофобія, значно зросла. Частішими стали випадки захворювань серед диких тварин, особливо – серед лисиць, які є основним природним резервуаром сказу. В населених пунктах Яворівського району не зменшується  кількість бродячих тварин, особливо – собак, яких, як і лисиць, приваблюють стихійні сміттєзвалища. Червоні лисиці активно навідують підсобні господарства, контактують із домашніми тваринами, найчастіше – із собаками», – інформує Віра Левицька.

Як повідомлялося, у селі Угерсько Стрийського району на Львівщині, з 28 березня по 27 травня 2019 року оголошено карантин через виявлення хворої на сказ собаки.

«Територію села Угерсько та прилеглі мисливські угіддя оголошено неблагополучною по сказу та введено карантинні обмеження на 60 днів з 28 березня по 27 травня 2019 р. Протиепізоотична комісія при РДА затвердила план комплексних заходів ліквідації вогнища сказу в селі Угерсько. На даний час там проводяться відповідні заходи по локалізації захворювання», – зазначається у повідомленні Стрийської РДА.

 

Коментарі

Позначки: , , ,