На Яворівщині під час збирання грибів натрапили на небезпечні знахідки

Новини 25 Серпня, 2019 35
На Яворівщині під час збирання грибів натрапили на небезпечні знахідки

На Яворівщині під час збирання грибів натрапили на небезпечні знахідки

24 серпня о 11:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що поблизу с. Дрогомишель Яворівського району під час збирання грибів в лісовому масиві, на відстані 2 000 м від житлових будинків та 100 від дороги було виявлено 76 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області.

А о 19:00 фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас було вилучено та знищено встановленим порядком.

Цього ж дня о 12:30 піротехнічною групою ДСНС України було вилучено та знищено встановленим порядком 6 вибухонебезпечних предметів часів ІІ Світової війни, а саме: артилерійський снаряд калібру 152 мм,  82 мм мінометну міну,  4 артилерійські снаряди калібру 45 мм. Боєприпаси були виявлені під час збирання грибів в лісовому масиві на відстані 500 м від житлових будинків с. Ясенівці Золочівського району.

Зазначимо, що з початку року на території Львівської області було виявлено 473 вибухонебезпечних предмети та 61 набїй до стрілецької зброї в 239 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101.

Коментарі

Позначки: , ,