На Яворівщині оголосили підозру митнику

Новини 01 Грудня, 2019 1 159
На Львівщині намагались підкупити працівника митниці

На Львівщині намагались підкупити працівника митниці

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем головному державному інспекторові відділу митного оформлення митного поста «Краковець» Львівської митниці Державної фіскальної служби. Про це повідомляє прес-служба ДБР, пише “Четверта студія”.

За попередньою інформацією, митник вніс до офіційної бази даних недостовірні відомості про класифікацію товару та пропустив на митну територію України автомобільний кран марки «Liebherr» без сплати митних платежів. «Унаслідок дій митника, державний бюджет недоотримав податки в сумі 1 мільйон 930 тисяч гривень», – зазначено в повідомленні.

Митника звинувачують у зловживанні службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі

Позначки: , , ,