На виборах в Україні вперше будуть задіяні загони авіапідтримки МВС

Новини 20 Липня, 2019 48

Фото: НПУ

В Україні у зв’язку з достроковими парламентськими виборами вперше на чергування заступили групи зведених загонів авіаційної підтримки МВС. 

Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України, до складу Єдиної системи авіаційної безпеки МВС увійшли співробітники різних відомств.
Загони забезпечуватимуть оперативне реагування на будь-які порушення виборчого процесу в різних регіонах держави.

Інструктаж особового складу сьогодні провели перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, глава Нацполіції Сергій Князєв та командувач Нацгвардії Микола Балан.

За словами Ярового, міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим було прийнято рішення для забезпечення правопорядку під час виборів залучити спецпідрозділи авіапідтримки парку МВС. Відтак створено потужні резерви з числа співробітників Нацполіції, Нацгвардії, рятувальників та прикордонників.
Яровий зазначив, що зведені загони вже неодноразово успішно виконували завдання різної складності, в різних ситуаціях, і в різній обстановці.

«Залучення до чергування зведених загонів авіапідтримки дасть змогу оперативно реагувати на всі порушення під час виборчого процесу. Це потужні резерви реагування на всі виклики, які можуть виникнути в ході виборів. Вони розраховані для зменшення часу переміщення особового складу до місця події. Тому наша реакція на всі порушення, спроби дестабілізації ситуації, провокації буде миттєвою», – наголосив Яровий.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що на цілодобове чергування в регіонах України заступили екіпажі літаків АН-72 та АН-26, гелікоптерів Н225, Н145, Мі-8 Єдиної системи авіаційної безпеки МВС, а також мобільні екіпажі спецпризначенців Нацполіції та Нацгвардії.

”Сьогодні за моїм наказом авіація МВС передислокувала резервні спецпідрозділи Нацполіції та Нацгвардії до віддалених куточків України, щоб ми могли оперативно реагувати на будь-які виклики у день виборів. На будь-які намагання дестабілізувати ситуацію реакція МВС буде миттєвою”, – сказав міністр.

Як повідомляв, всі органи системи МВС перейшли на посилений режим роботи у зв’язку з проведенням 21 липня виборів до Верховної Ради.

До роботи в день голосування буде залучено 132,5 тис. працівників органів системи МВС. До охорони громадського порядку задіють понад 73 тис. поліцейських та більш як 5,2 тис. нацгвардійців; у посиленому режимі працюватимуть майже 40 тис. працівників ДСНС, понад 8 тис. прикордонників, понад 1,2 тис. співробітників Державної міграційної служби. Також у день виборів будуть задіяні майже 5 тис. курсантів навчальних закладів системи МВС.

Коментарі

Позначки: , ,