На узбережжі гірської річки на Львівщині стартує унікальний етно-фест купальської ночі

Новини 06 Липня, 2018 624

Фото: Facebook "Удеч-фест "Івана Купала"

На Львівщині відбудеться етнофестиваль до свята Івана Купала “Удеч-фест”.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, етно-фест буде проходити 6 – 7  липня  на узбережжі річки Стрий у місті Жидачів.

Етнофест до свята Івана Купала триватиме дві доби, 6 і 7 липня. У програмі виступи відомих українських гуртів «KARNA», «Los Kolorados», «Шосте Чуття» та ін. Серед майстрів – гончарі і ковалі, умільці бойового гопака.

Відвідування заходу – безкоштовне. Кошти для його проведення  – це власний внесок організаторів, громадських спільнот, окремих підприємців та, частково, міської ради. Крім того, на фесті діятиме соціальна акція на підмогу вояк АТО.

Як повідомляється на сторінці «Удеч-фест Івана Купала», учасників фестивалю очікують «два дні пригод, височенна ватра, знамениті гурти, потужний звук, етнічні забави – в обрамленні магічної купальської ночі і бурхливих хвиль Стрия».

Фото: “Удеч-фест “Івана Купала”/Facebook

Про традиції і заходи безпеки в ніч на Івана Купала зазначається у зверненні львівських рятувальників: «в ніч на Івана Купала розпалюється велике багаття, через яке стрибають поодинці або в парі.  Купальське вогнище, згідно з переказами, має велику міфічну силу. Через нього стрибають всі, проходячи таким чином своєрідний ритуал очищення. Та залишене без нагляду багаття за наявності вітру та легкозаймистих матеріалів за лічені хвилини може перерости у неконтрольовану пожежу. Погано загашене вогнище приховує в собі небезпеку. Будьте уважними та обережними з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної безпеки».

 

 

Коментарі

Позначки: ,