На Старосамбірщині парафія УПЦ МП переходить до ПЦУ

Новини 05 Лютого, 2019 157

Фото: Ольга Максимич/РІСУ

У неділю, 3 лютого, відбулись загальні парафіяльні збори релігійної громади УПЦ МП у селі Грозьово, що у Старосамбірському районі Львівщини.

Про це повідомив депутат Старосамбірської районної ради Іван Пикус, – інформує Релігійно-інформаційна служба України.

Як зазначається, загалом під час зборів 264 людини виступили за перехід парафії храму Богоявлення Господнього села Грозьово до складу Православної церкви України.

«Громада зібралась у народному домі і проголосувала за перехід. Самого священика, о. Василя, не було на зборах, бо він якраз служив літургію у сусідньому селі — у Дністрику. Але мені відомо, що він ніби підтримав рішення громади», – повідомив Іван Пикус.

Парафія Грозьово стала першою громадою у Старосамбірському районі, яка вирішила перейти до ПЦУ. Окрім цієї парафії, на території району є ще дві громади УПЦ МП — у селах Торчиновичі та Дністрик.

Нагадаємо, що разом із парафією у селі Грозьово усього на Львівщині перейшло до ПЦУ вже 14 громад УПЦ (МП) із 60-ти зареєстрованих. Першою рішення перейти від УПЦ МП до ПЦУ прийняли громада найбільшого храму УПЦ МП на Львівщині – церкви Петра і Павла у Жовкві. На Сокальщині перейшли усі дев’ять громад зі своїми храмами перейшли до ПЦУ.

Загалом по Україні понад 200 громад УПЦ (МП) вирішили стати частиною Православної Церкви України.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,