На шахті «Степова» стався вибух: всі подробиці

Новини 15 Жовтня, 2019 223

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Свято Покрови врятувало гірників від трагедії

14 жовтня  у другу зміну на шахті “Степова” ДП “Львіввугілля” відбулася пожежа на горизонті 550 м. На шахті був введений план ліквідації аварії. 13 шахтарів, які знаходилися під землею, були виведені на поверхню.

Про це повідомив голова Конфедерації Вільних Профспілок України Михайло Волинець. на своїй сторінці у ФБ.

«У зв’язку з тим, що сьогодні державне свято, шахта не працювала з видобутку вугілля, а працювала в режимі життєзабезпечення – обійшлося без постраждалих», – зазначив Волинець.

Як повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, 14 жовтня в Сокальському районі виникла надзвичайна ситуація техногенного характеру, об’єктового рівня – пожежа (вибух) на шахті (у підземній гірничій виробці), що поширилася в межах однієї виробки.

14 жовтня о 15:19 год., у с. Глухів Сокальського району, на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля», відбулось загоряння вугілля у тупиковій частині 1-го східного контейнерного штреку на глибині 550 м. На аварійній ділянці людей у шахті не було на іншій ділянці перебувало 13 осіб.

О 16:10 год. підрозділом Львівсько-Волинського воєнізованого гірничо-рятувального загону розпочато гасіння пожежі .

О 17:00 год. видимі осередки були погашені, здійснювалося охолодження виробки.

О 17:10 год. 13 працівників з іншої ділянки підняті на поверхню.

Станом на 18:30 год. проводились роботи по розчистці підошви виробки в тупиковій частині від вугільної маси з подальшим її охолодженням.

О 20:20 год. пожежу ліквідовано, потерпілих немає. Матеріальні збитки підраховуються.

За інформацією ДСНС України, 14 жовтня о 16 год. до ДСНС надійшла інформація, що у с. Глухів Сокальського району на ВП Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля» на горизонті 500 м виникла пожежа. О 20 год. 20 хв. пожежу ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. На поверхню виведено 13 гірників. До гасіння залучалося 4 відділення ВГРЗ Міністерства енергетики та захисту довкілля.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,